måndag, september 24, 2012

Lindås/ Långasjö tog en viktig seger

Efter en bra andra halvlek tog Lindås/Långasjö tre oerhört viktiga poäng när Trekanten besegrades på hemmaplan med 3:2 efter 0:1 i paus. Redan minuten efter halvtidsvilan kvitterade Robert Pavic till 1:1 och det dröjde sen bara sex minuter innan Zoran Cipra gav L/L ledningen med 2:1. Efter de spelade L/L bra och skapade en hel del chanser men istället var det Trekanten som kvitterade till 2:2 i den 67 minuten. Men det dröjde bara en minut innan L/L återställde ordningen genom Ola Karlsson som gav hemmalaget ledningen med 3:2. Ett resultat som stod sig matchen ut och det innebär att L/L fortfarande ligger på kvalplats med 24 poäng, ett mål mindre gjort än Torsås som ligger på fast mark. Lagen möts på lördag förövrigt i en otroligt viktig match. Till nedflyttningsplats är det bara tre poäng så L/L kan förvänta sig en dramatisk avslutning på säsongen när två matcher återstår.

Vissefjärda fick sin 18:onde förlust när man hemma mötte Hallaryd i den södra femman. Efter en jämn och tuff match fick Vissefjärda ge sig med 2:3. Hallaryd inledde bäst och därför var det väl inte helt oväntat att Hallaryd tog ledningen med både 1 och 2:0. VGIF lyckades dock ganska snabbt reducera till 2-1 efter att Freddy Hagström tagit bollen från målvakten och rullat in bollen i det tomma målet. Efter detta höjde sig VGIF en aning och man fick till en kvittering precis innan halvtidsvilan. Jon Eriksson slog en perfekt djupledsboll till Niklas Lundmark som la in bollen till David Flå som behärskat satte bollen i i stort sett öppet mål. Hallaryd tog dock ledningen med 3-2 ganska omgående i andra halvlek efter en fin prestation av deras forward. VGIF flyttade sen fram sina positioner och skapade en hel del chanser, dock utan att lyckas förvalta någon av dom.

Emmaboda gjorde en fullgod insats när man mötte Madesjö IF på bortaplan. Efter två snabba Madesjömål efter en kvart av första halvlek fick Emmaboda lite ordning på sitt spel och reducerade till 1:2 i den 21 minuten genom Kalle Sandberg. 2:1 till Madesjö stod sig länge in i matchen och Emmaboda skapade några farligheter. Men tillslut orkade inte EIS stå emot och i den 84 minuten ökade Madesjö på till 3:1. Sen kom ytterligare två Madesjömål innan matchen blåstes av och 5:1 på resultattavlan.

I div 4 sydöstra möttes Bodabruk hemma öländska Högsrum. Det blev en tät och målfattig match som tyvärr Bodabruk förlorade. Matchens enda mål kom i den 16 minuten.