fredag, september 07, 2012

Hemmaderby mot Örsjö IF

Omgång 15 i Emmabodasexan avgörs i kväll och är den sista fredagsmatchen. I de tre sista omgångarna är det lördagar som gäller. Men återigen till kvällens match där Johansfors ställs mot Örsjö i en spännande derby. Sen Bodas herrlag lade ner sin verksamhet är nog matchen mot Örsjö den närmaste, prestigefyllda och hetaste derbyt som Johansfors spelar i serien. Kan tänka mig att Örsjö är laddade för att sätta käppar i hjulen för Johansfors DIV 5 drömmar.

Så det blir en tuff match för ett JIF som sprudlar av självförtroende och än så länge inte fått någon DIV 5 darr i benen. Men för varje seger Johansfors tar så blir dörren till femman större. Vinner man över Örsjö så är det fortfarande sju poäng ner till andra placerade laget och med nio poäng kvar att spela om är avancemanget i praktiken nästan klart.

Men som sagt var lär Örsjö göra allt de kan för att sätta stopp för detta. Örsjö är ett bra lag som det gäller att ha respekt för. Örsjö hade kapacitet att slåss om seriesegern men en alltför ojämn säsong har satt stopp för de planerna. Örsjö har skrapat i hop 22 poäng, 7 segrar, en oavgjord och sex förluster. Målskillnad, 42:32. Örsjö är i bra form och har fyra raka segrar inför kvällens match. Senaste matchen var mot Älghult som de slog med hela 10:0. Bästa målskyttar i Örsjö är Emrik Philipsson som gjort nio mål och Rickard Sternsson som gjort sju mål.

Derby är alltid ett derby och matchen mot Örsjö kommer bli en spännande och som vanligt en dramatisk match. Även om vi är knappa favoriter måste vi ta fram allt vad vi har för att behålla alla tre poäng. Man laget är trygga på hemmaplan och självförtroende har man. Det är en av orsakerna att man ligger där man ligger i tabellen. Oavsett om man möter Älghult som ligger sist eller Örsjö som har fyra raka segrar måste inställningen och uppladdningen inför match vara densamma Det gäller att man är noggrann med vad man gör på planen, att man har rörelse både med och utan boll, att man har energi i spelet, passion och järnvilja att vinna. Samtliga spelare är nyckelspelare och laget måste fungera 100%. I skytteligakampen gick nu Adam Wellrup upp på ensam ledning med sina 14 mål, Andreas Cornelsen är tvåa med 13. Kampen dessa två går vidare i kväll.

Det finns mycket att hålla reda på under matchen och mycket detaljer att lyfta fram. Men de viktigaste är trots allt att vinna matchen och det tror jag att JIF kommer att göra. Tips: 4:2

Örsjö hemma på 2000-talet (Hemmalagets siffror först)

2011: 1:1
2010: 3:2
2009: 2:2
2008: 3:0
2005: 6:2
2003: 3:4
2001: 0:1
2000: 2:3

Inga kommentarer: