fredag, september 14, 2012

Avgörandet stund närmar sig i den lokala fotbollen

Den 19 omgången av Elitfyrans östra serie inleds i kväll när Emmaboda möter Hovshaga AIF på hemmaplan. EIS har redan åkt ur serien men vill säkerligen avsluta snyggt men då gäller det att man hittar målet igen. På de fem senaste matcherna har laget gått mållösa från matcherna. Hovshaga ligger på åttonde plats med 23 poäng med sju segrar, två oavgjorda, nio förluster. Målskillnad 34:45. För dem är det en viktig match i kampen om att undvika negativ kval. Så vi får säkerligen se ett laddad bortalag och frågan är om EIS orkar stå emot. Hovshagas senaste match var mot Hovmantorp hemma där man vann med 1:0. Vårens möte mellan lagen slutade 5:1 till Hovshaga.

För Emmabodas damer är det sista omgången i DIV 2 Östra Götaland som spelas i morgon. I förra matchen mötte de tigerrandiga Vimmerby i ett bottenmöte och vann med 2:1. Nu avslutar man på svårast tänkbara sätt då serieledarna Husqvarna FF kommer på besök. Husqvarna tog en viktig seger senast då man slog Madesjö i seriefinalen hemma med 5:1. Det innebär att dem är etta nu med 42 poäng, två poäng mer än Madesjö. På 17 matcher har Husqvarna 14 segrar och tre förluster. Målskillnad 71:27. Emmaboda har två raka segrar men lär inte räcka till i denna match. Matchen i Husqvarna förlorades med hela 1:10.

Efter hemmaförlusten sist mot Hossmo med 1:2 så kommer Lindås/Långasjö att spela med kniven på strupen de återstående fyra omgångarna. L/L ligger på kvalplats och har tre poäng ner till nedflyttning. Ser man uppåt är det väldigt jämt då det är bara fyra poäng upp till sjätte placerade Gullabo/Gullaboås som L/L möter i morgon på bortaplan. G/G har på 18 matcher åtta segrar, en oavgjord och nio förluster. Målskillnad 26:29. G/G senaste match var mot Nickebo på bortaplan och där blev det förlust med 1:4. Matchen i våras slutade 3:2 till L/L. Detta är en viktig match för L/L som kan göra bottenstriden ännu mer dramatisk vid en seger. Förlorar man riskterar laget att tappa martk.

Bottenmöte väntar för sistplacerade Vissefjärda då man i morgon i den södra femman möter näst sistplacerade Göteryds BK på bortaplan. Vissefjärda har redan åkt ur och har sex poäng i serien medan Göteryd har 10 poäng. Även Göteryd har i praktiken åkt ur då man har hela nio poäng upp till kvalplats. Tre segrar, en oavgjord och fjorton förluster har det blivit. Målskillnad 15:52. För Vissefjärda gäller det av försöka avsluta snyggt och att sen bygga upp laget igen nästa säsong. Matchen i våras slutade med Vissefjärda seger 2:1.

Bodabruks damer möter på söndag IFK Borgholm på bortplan. Bodabruk har nu tre raka segrar, två sportsliga och så fick man tre poäng på Walk Over för matchen den 26 augusti som Mörbylånga lämnade återbud till. Det innebär att Boda nu ligger femma med 22 poäng. Sju segrar, en oavgjord och sju förluster. Målskillnad 34:35. Det finns stora möjligheter för Bodabruk att ta fjärde raka segern då motståndarna Borgholm ligger näst sist med 15 poäng. Fyra segrar, tre oavgjorda och åtta förluster. Målskillnad 26:49. Borgholms senaste match var mot Färjestaden på bortaplan då det blev seger med 3:1. Matchen i våras slutade 5:1 till Bodabruk.

Inga kommentarer: