lördag, september 15, 2012

Johansfors IF till femman nästa säsong

Första halvlek blev en jämn historia där man såg på JIF:s spelarna att detta var matchen då säcken skulle knytas. Man spelade inte speciellt dåligt men tankarna var nog redan i femman i början av matchen. Det blev hafsigt och lite lojt spel från hemmalaget. Som tur var lyckades inte Bäckebo forcera det ramstarka hemmaförsvaret och Johansfors lyckades inte sätta några av sina chanser man trots allt fick, därför stod det 0:0 i paus.

I andra avgjorde Johansfors snabbt matchen med tre mål på 18 minuter. Det var ett helt annat lag som sprang ut i andra halvlek. Nu spelade man istället med kraft, energi och rörelse. Skytteligaledaren Adam Wellrup visade vägen med att både göra 1:0 (49min) och 2:0 (58min) och därmed gå upp på 16 mål i skytteligan. När sedan Tobias Dietrichsson gör 3:0 fem minuter senare och Peter Andersson 4-0 ytterligare fem minuter senare så är en paradgata för Johansfors till seriesegern. Resten av matchen var en ren transportsträcka mot 90 minuter och avancemanget. Bäckebo kvicknade till på slutet och fick två tröstmål så att matchen slutade 4:2.

Så äntligen blåser domaren av matchen och ett fyrverkeri utbryter under tiden som glädjescener utspelas bland de vittröjade JIF:spelarna efter att lagen tackat varandra för god match. Det blir alltså DIV 5 nästa säsong för Johansfors, för första gången sedan 2007. Mycket välförtjänt faktum för Johansfors som efter dessa år sedan degraderingen inte lyckades att ta steget upp igen. Vi har snubblat på mållinjen med två kvalförluster 2010 och 2011 som bittra minnen. Nu lyckades laget knyta säcken med två omgångar kvar att spela så det var inget snack om vilka som var det bästa laget i årets serie. Trots alla skador som vi haft under hela säsongen så har vår breda trupp visat sig vara det avgörande. Hela 32 spelare har någon under säsongen spelat i A-lagströjan och vi har trots det vunnit alla matcher hittills utom två, oavgjort mot Lenhovda borta och förlust Kosta borta. Det tycker jag är väldigt starkt och bra gjort.

Ett stort grattis till laget och jag ser fram emot de två sista matcherna denna säsong och den första matchen i DIV 5 nästa år.