fredag, september 14, 2012

I morgon kan seriesegern säkras

Allt är så enkelt inför morgondagens match mellan Johansfors- Bäckebo. Seger för Johansfors och laget är klart för femman 2013. Vid förlust eller oavgjort är dörren till femman fortfarande vidöppet men pricken över i:ett saknas. Vi är sju poäng före Lenhovda på andra platsen med tre matcher kvar. Dessutom har vi 16 plusmål tillgodo. Johansfors ska förlora samtliga tre matcher som återstår medan Lenhovda i sin tur måste vinna samtliga om de ska gå om oss.

Det är alltså en speciell match i morgon och det gäller för Johansfors spelarna att ha nerverna i styr. Johansfors trillade ur femman 2007 och har sen dess kämpat hårt att ta sig tillbaka men inte lyckats. Nu kan alltså fem års väntan vara över vid femtiden i morgon. Men det är fortfarande 90 minuters hårt arbete som gäller för JIF. Man hittills under säsongen inte visat några svackor. Förlusten mot Kosta borta tar jag inte så hårt på eftersom dels Kosta är ett bra lag, dels att Johansfors har vunnit matcherna efteråt och slutligen dels att det är få lag som går obesegrade genom en serie. Det är en del frågetecken bland spelarna i morgon men tränaren Johnny Elm har tagit ut 17 spelare till truppen.

I skytteligan tappade Andreas Cornelsen sin andra plats när Bäckebos Isak Ziegenfeldt gjorde bägge målen i Bäckebos senaste match hemma mot Flygsfors/G som förlorades med 2:3. Han har gjort 14 mål och har samma antal som Adam Wellrup. Vi får alltså se de tre topplacerade i skytteligan i samma match i morgon. De bådar att de kan bli en målrik match. Vårsäsongens match mellan lagen i Bäckebo slutade 4:2 till Johansfors.

Vi hittar Bäckebo på en fjärde plats i tabellen. Åtta segrar, två oavgjorda och fem förluster är deras facit. Målskillnad, 38:29. Eftersom de har sju poäng upp till kvalplatsen så har de en mikroskopisk chans att nå dit.

Även om Bäckebo naturligtvis är en svår motståndare, är det nog så att den största motståndaren är Johansfors själva. Det som talar för en seger är att JIF under hösten spelat med kniven mot strupen i varje match och vunnit. Därför har laget spelats sig fram till detta gynnsamma läge.

Jag vill avslutningsvis önska laget lycka till i matchen och att vi strax innan klockan 17:00 är ett nyblivet DIV 5 lag efter fem år i sexan.

Tips: 4:2

Bäckebo hemma sen 2000 (hemmalaget siffror först)

2007: 0:2
2005: 3.2
2001: 2:2

Inga kommentarer: