lördag, september 01, 2012

Johansfors tog en tung seger

Johansfors tog ytterligare ett steg mot femman efter 2-0 segern borta mot Flygsfors/G.  Efter en mållös första halvlek där det var mer kamp än skönspel fick JIF matchen på sin sida i andra halvlek. Flygsfors/G. kämpade på bra och gav JIF ett tufft motstånd. Men JIF:s försvar var felfritt och släppte inte till några direkta farligheter för F/G. Men målen skulle alltså komma och det var alltså JIF som gjorde de bägge målen. Först i den 55 minuten då Adam Wellrup gör ett inspel från kanten som Roberth Johanson kontrollerat rullar in i en princip öppen bur, helt otagbart för hemmalagets målvakt Roger Delefalk.

Det är en intern kamp i skytteligan mellan Adam Wellrup och Andreas Cornelsen där båda inför fredagskvällens match hade gjort 13 mål. Men nu tog Adam ledningen efter sitt vackra mål i den 75 minuten som betydde 2:0 till JIF. Han hade en stor show och dribblade av inte mindre än tre spelare plus målvakten innan han satte bollen i mål.

Segern innebär att JIF leder med 37 poäng med fyra matcher kvar och det är sju poäng ner till andra placerade Lenhovda. Det ser onekligen väldigt bra ut och det ska mycket till för att JIF ska tappa detta. Men en så länge så är ingenting vunnet utan det krävs fortsatt hårt arbete. Två tuffa derbyn står b la kvar och både Örsjö och Skruv skulle nog vilja sätta käppar i hjulet för JIF. Nästa match är just mot Örsjö hemma fredagen den sjunde september kl 18:00.

Lenhovda har greppet just nu om andraplatsen efter 3:0 segern hemma mot Alsterbro/Kronofors men de skuggas av Kosta som vann kommunderbyt hemma mot Skruv med 3:2. Det skiljer en poäng mellan lagen. Bäckebo tappade mark och är nu fyra poäng bakom Lenhovda efter den målrika bortamatchen mot Flerohopp som förlorades med 5:6. Örsjö krossade Älghult med hela 10:0