söndag, september 23, 2012

Kennedy Bakircioglu stora show

Äntligen fick Hammarby jubla för en seger då Brage besegrades på Söderstadion med 3:1 efter 2-0 i paus. En del skador och avstängningar gjorde att tränaren Gregg Berhalter fick omdisponera laget, b la gjorde Lucho Rodriguez gör sin första start i den grönvita tröjan och ersätta avstängde Erik Figueroa på vänsterbacksplatsen. Nyblivne pappan Kennedy Bakircioglu spelar nu dessutom centralt på mittfältet och det skulle minst sagt bli en fantastisk kväll för Kennedy.

Det var ett avslappnat Hammarby som inledde matchen och redan från början visade de grönvita att detta skulle bli deras match. Med fart och fläkt som på den gamla goda tiden satte man press på Brages försvar. Mikael Rynell rör sig över stora ytor och står nästan omgående för ett konstnummer i straffområdet där han dessvärre inte får träff på sitt avslut. Man har bra grepp om händelserna mot ett förvisso lågt liggande Brage, men enda gången det osar katt i dalmasarnas straffområde är då Rynell efter samspel med Lucho sånär når Lallet, men denne lyckas inte få mer än en tå på inspelet. Istället är det Brage som är nära att ta ledningen Tidigare Assyriska-mittfältaren Andi Toompuu har en nick i ribban, efter inspel från Johan Persson som tagit sig runt på högerkanten.

Men i den 25 minuten började Kennedy Bakircioglu stora show. Efter att Rynell blivit neddragen får Bajen frisspark ca 20-25 från målet. Fram kliver Kennedy och skruvar in bollen i bottre krysset helt otagbart för Bragesmålvakt. Ett klassmål av en klassspelare. Fem minuter senare var det dags igen då Kennedy slår en hörna direkt i mål och 2-0 är ett faktum. Resten av halvleken visar Hammarbys försvar prov på sitt kunnande då man effektivt stoppar alla Brageförsök till anfall. Framåt så skapade Bajen några hörnor till men riktigt farligt blev de inte fler gånger. 2:0 i paus med mersmak

Andra halvlek återgick Bajen till gamla synder då ängsligheten återigen tog ett grepp på Bajenspelarna. Brage kom upp och satte press på försvaret som fredade sig med tur och skicklighet. Men i den 56 minuten fick bortalaget utdelning. Hammarbys försvar hinner inte med utan Erik Törnros friställs och kan ganska enkelt sätta 2-1 längs marken vid sidan om Hopf. Den avsevärt mindre av de båda grönvita klackarna på Söderstadion vädrar viss morgonluft. Så även Brage spelarna, och nu inleds en period där det verkligen inte ser bra ut. Hammarby får under större delen av halvleken ägna sig åt rensa undan bollen men som tur är får inte Brage ut något av sina chanser. Istället avgör Hammarby i den 86 minuten genom Christophe Lallet som mycket vackert smeker in bollen i bottre gaveln. Matchen slutar 3-1 och även om allsvenska tåget har gått så är det alltid skönt att vinna.