fredag, september 21, 2012

Bortaderby mot Skruv väntar

Säsongens sista bortamatch för Johansfors är bruksderbyt mot Skruv IF som spelas i morgon där avsparken är redan kl. 11. Johansfors är som bekant klara seriesegrare efter hemmasegern över Bäckebo i förra omgången med 4:2. Brukar alltid bli heta matcher dessa lag emellan och troligtvis blir det samma scenario i morgon.

Skruv ligger sjua på 19 poäng efter 16 matcher. Sex segrar, en oavgjord och nio förluster. Målskillnad 31:35. Senaste matchen för Skruv var borta mot Flygsfors/Gadderås som slutade 3:3. Bästa målskyttar i Skruv är Erik Kågestad som gjort 5 mål och två spelare har gjort fyra mål, Robin Ekmark och Rasmus Stensson. Matchen i Johansfors vanns av JIF med 3:1.

Johansfors kommer på lördag att vila de spelare som är småskadade, plus att vi har ett par spelare borta av andra skäl. Det gör att andra spelare får chansen i A-laget som kanske inte fått så mycket speltid tidigare under året. Det tycker jag låter väldigt bra att man luftar truppen och låter så många som möjligt spela för att känna sig delaktiga i denna succésäsong. Adam Wellrup satte två i segermatchen mot Bäckebo och ligger etta i skytteligan med 16 mål gjorda. De är två mål mer än b la Andreas Cornelsen som tyvärr är en av de spelare som är skadade och spelar inte i morgon Adam är dock med från start. Värt att notera är att Patrik Nordström står i morgon och att vår ordinarie målvakt Axel Karlsson spelar på topp. Ska bli intressant att se hur det kommer att gå, Axel är inte oäven som forward heller.

Frågan är om tränare Johnny Elm kan pressa fram 100% inställning av laget nu när seriesegern är säkrad. Men troligtvis är svaret på den frågan ett rungande Ja. Ett derby mot Skruv vill ingen Johansforsspelare förlora så jag tror på full fokusering från samtliga spelare. Skruv kommer att vara laddade till tänderna för att ta en meriterande derbyseger. Det lag som är vakna från start denna tidiga förmiddagsmatch kommer förmodligen också vinna efter 90 minuters kamp. Vi kan nog inte förvänta oss skönspel men väl en stor kamp ute på planen med mycket vilja och energi. Det gäller att inte vara övertända utan full fokus på matchen. Självklart tror jag på Johansfors seger men dock blir den knapp, 2:1.

Skruv borta under 2000-talet (hemmalagets siffror först)

2011: 0:1
2010: 2:5
2009: 0:1
2008: 5:1

Inga kommentarer: