torsdag, september 06, 2012

Det börjar dra ihop sig i de lokala serierna

Emmabodas herrlag åker till Linneryd i morgon fredag för att möta Älmeboda/Linneryd i ett hett derby i den östra elitfyran. Ä/L är storfavoriter och ligger på fjärde plats inför morgondagens match. Emmaboda ligger sist med fyra poäng med en seger, en oavgjord och hela femton förluster. Målskillnaden är förskräcklig, hela 11:65. Ä/L däremot har på 17 matcher, åtta segrar, sex oavgjorda och tre förluster. Målskillnaden är 35:23. Hemmalaget har två poäng upp till serietvåan Kalmar AIK. Senast Ä/L var i farten var borta mot Fårbo där man förlorade med 2:4. Vi får se om Emmaboda i första hand lyckas spräcka sin nollmålstrend som nu är uppe i fyra raka utan mål. Matchen i våras slutade med Ä/L seger med 4:3.

Emmabodas damlag tog sin första seger i söndags när man slog Borens hemma med 3:0. På lördag väntar jumbomatch borta mot näst sista placerade Vimmerby IF som har åtta poäng mot Emmabodas fem. Hemmalaget har på 16 matcher två segrar, två oavgjorda och elva förluster. Målskillnaden, 19:47. Det blir spännande att se om Emmaboda kan följa upp segern och ta andra raka mot Vimmerby. Vimmerby mötte i sin senaste match Madesjö på bortaplan och förlorade med hela 2:8. Matchen i våras i Emmaboda slutade med 1:3 till Vimmerby.

På söndag tar Bodabruk emot IFK Kalmar B i sydöstra damfyran. Boda vann sist mot Kalmar Södra B med 4:3 och möter nu alltså Södras lokalkonkurrenter. IFK ligger på sjätte plats med 16 poäng efter 14 matcher och det är en placering framför Bodabruk. Bägge lagen har samma poäng men IFK har bättre målskillnad. Men då är de tre poängen som Boda bör ha för en tidigare Walk over match inte inräknade. IFK har fem segrar, en oavgjord och åtta förluster. Målskillnad 46:41. I sin senaste match möte Kalmar Färjestaden hemma och vann med 2:0. Matchen i våras i Kalmar slutade 3-3 och det är märkligt nog båda lagens enda oavgjorda match hittills. Vi får se om det blir repris på den oavgjorda matchen.

Efter 0:8 i baken mot Rejban senast är det dags för hemmamatch för Vissefjärda mot Vederslöv/Dänningelanda. Vissefjärda ligger klart sist med sex poäng medan vi hittar V/D femma med 29 poäng. På 17 matcher har V/D nio segrar, två oavgjorda och sex förluster. Så V/D är klara favoriter och kommer nog vinna matchen. Vissefjärda har det jättejobbigt i serien och har 17:59 i målskillnad och två segrar på 16 matcher. Senaste matchen för V/D var bortasegern mot Delary/ Pjätteryd med 4.:1 Vårens match lagen emellan slutade med V/D seger med 4:0

Lindås/Långasjö möter på lördag Hossmo hemma i Långasjö i en intressant och mycket viktig match för båda lagen. L/L ligger på åttonde plats med 21 poäng i den spännande bottenstriden i den sydöstra fyran. Sex segrar, tre oavgjorda och åtta förluster med målskillnaden 29:42. Mot detta ställs Hossmo som ligger strax bakom L/L med en poäng mindre. sex segrar, två oavgjorda och nio förluster. Hossmo har 34:37 i målskillnad. Senaste matchen för Hossmo var mot Nickebo på bortaplan där man förlorade med 1:3. Matchen i våras slutade 1:1.

Inga kommentarer: