fredag, september 07, 2012

Johansfors vann derbyt mot Örsjö

När Tobias Dietrichsson nickade in bollen i mål bakom Örsjös målvakt i den 85 minuten betydde de ledning med 2:1. En ledning som stod sig matchen ut och som innebär att det ska till ett jordskred för att Johansfors ska missa avancemanget till femman. Med tre matcher kvar och nio poäng att spela om leder JIF med sju poäng före Lenhovda på andra platsen, lägg där till 16 mål bättre målskillnad. Det innebär att Johansfors måste förlora samtliga tre matcher som återsår och Lenhovda vinna samma återstående matcher.

Matchen i går inleddes med en vansinnig Johansfors offensiv där hemmalaget radare upp tre frilägen och en ribbträff första kvarten utan att få in bollen i mål. Men tillslut får de utdelning genom nickmål av Rikard Albertsson i den 15 minuten. Efter målet ändrar Örsjö snabbt spelsystem och de får grepp om matchen. Matchbilden blir betydligt jämnare utan att för den skull Örsjö skapar några farligheter. Men de lyckades strax innan paus i den 41 minuten kvittera till 1:1 efter en hörna av Fredrik Rosén som går direkt i mål. Det oavgjorda resultatet står sig halvleken ut.

Andra halvlek blir en riktigt derbystämning på plan med det undantaget att de fula tacklingarna som tur är uteblir. Men båda lagen kämpar om segern och Johansfors får svårt att skapa några direkta farligheter. Man kunde ana en liten nervositet i spelet och att killarna var påverkade av matchens betydelse. Örsjö gav allt för att förstöra segerfesten för Johansfors och riktigt nära var det i mitten av halvleken när Herman Carlsson hos gästerna får jätteläge att ge ÖIF ledningen på ett friläge men rivs ner strax utanför straffområdet av Niklas Karlsson. Karlsson får gult kort och
frisparken blir resultatlös. Senare delen av halvleken tar Johansfors över och skapar oro i Örsjö försvaret men trots det hade Johansfors svårt att få till det i anfallet. Valter Johansson får till en drömträff som var värt ett bättre öde. Skottet tog i insidorna på bägge stolparna och sen rätt i målvaktens famn. Men det förlösande segermålet av Tobias Dietrichsson skulle alltså komma med fem minuter kvar av matchen och det blev slutresultatet. Tar Johansfors tre poäng i nästa match som är hemma på lördag mot Bäckebo kan inte ens en med Albert Einsteins matematiska huvud räkna ut hur vi ska missa femman.