tisdag, juni 12, 2012

Viktig seger för Lindås/ Långasjö

Äntligen blev det seger för Lindås/Långasjö när man på nationaldagen mötte Gullabo/Gullaboås hemma. Första halvlek är hemmalaget är det klart bättre laget. Man har en ribbträff efter 4 minuter och sätter ettan minuten efter genom Fredrik Nylander som är hetast på en retur från Martin Karlsson. Ett mål som gav L/L självförtroende och man tar över än mer och i 13:e minuten nickar Viktor Carlsson in tvåan. G/G i sin tur får lite tryck med sina hörnor men får lämna första 45 mållösa och inte nog med det så sätter Zoran Cipra trean precis innan halvlek efter ett mönsteranfall som han avslutar bra med ett skott utifrån. I andra halvleks inledning får G/G får en drömstart på andra halvlek då hemmamålvakten John Håkansson ,född 98, lite oturligt tappar bollen så Andreas Augustsson kan slå in reduceringen i tom bur. L/L låter sig dock inte nedslås utan placerar sig på offensiv planhalva och har 3-4 klara chanser att punktera men G/Gs målvakt idioträddar kvar sitt lag i matchen. Men, som från ingenstans, slår G/G en långboll som inbytte Jörgen Folkesson kommer först på och rullar in G/Gs tvåa och man har kontakt. Närmare kommer man dock inte utan L/L vinner matchen med 3-2 i en tabell där man fortfarande innehar jumboplaceringen men är bara två poäng efter trean Ängö. Då förstår ni hur tight det är i div 4 Sö.

Emmabodas damer åkte på en tung förlust när Vimmerby gästade IP i östratvåan. 1:3 slutade matchen sen Vimmerby haft ledningen i paus med 0:2. Hoppet tändes för EIS när Frida Andersson reducerade i den 53 minunten till 1:2. Emmaboda hade ett par chanser att kvittera men istället gör bortalaget 1:3 i den 64 min. Emmaboda ligger sist med 1 poäng och har fem poäng upp till nästa lag.

Vissefjärdas hemmamatch mot Göteryd i femman sköts upp till den 3 juli.

Trots en smakstart i bortamatchen mot Hovshaga med 1:0 ledning för Emmabodas herrlag redan efter 4 minuter genom ett självmål blev det en tung nationaldag för Emmaboda. Innan matchen var slut hade Hovshaga gjort fem raka mål och Emmaboda är därmed fast förankrade i botten av Elitfyrans östra serie. Tre poäng har EIS och det är fyra poäng upp till kvalplatsen.

Bodabruk har spelat två matcher sen den senaste rapporten. Först mötte man Borgholm hemma på Bruksvallen den 6 juni. Äntligen fick hemmasupportrarna jubla när Boda vann med hela 5-1. Hemmalaget fick en smakstart med 2:0 ledning redan efter 12 minuter. Målskyttar Emelie Joelsson, 1:0 i den 8 minuten och Emelie Göthberg, 2-0 i den 12. Det stod sig halvleken ut. Andra halvlek hann knappt börja förränn Emelie Göthberg gjorde sitt andra mål i den 47 minuten. Målet avgjorde i praktiken matchen. Sen följde ytterligare två Bodamål, Johanna Sjöndin på straff i den 79 minuten och Carolina Steen gör 5:0 i den 85 minuten. Borgholm reducerar minuten senare och fastställer slutresultatet till 5:1.

Det gick sämre för Boda i söndags då man mötte Högsrum borta. Tjejerna förlorade med 4:2 men var värda minst en pinne. Det var en jämn match som Boda tog ledning i efter 14 minunter genom Emelie Joelsson. Men Högrsum vänder matchen innan paus till 2-1. Man gör också 3:1 innan Boda reducerar i den 62 minuten och ger matchen ytterligare nerv. Emelie Göthberg blev målskytten. Tyvärr kommer inte tjejerna närmare utan Högsrum fastställer slutresultat 4:2 på straff i den 70 minuten

Inga kommentarer: