lördag, juni 30, 2012

Sista matcherna innan sommaruppehållet

Emmaboda herrlag har precis kommit halvvägs i Elitfyrans östra serie. Det innebär att i dag så vänder serien och man möter Fårbo FF på hemmaplan. Det blir ännu en av dessa svåra matcher för Emmaboda som ligger sist i tabellen med fyra poäng. Fårbo ligger åtta i tabellen med 14 poäng, fyra segrar, två oavgjorda och fem förluster. Målskillnad, 20:22. Premiärmatchen i Fårbo vanns av hemmalaget med hela 6:0 och deras senaste match var borta mot Hovmantorp och det blev förlust för FFF med 1:3. EIS är i stort poängbehov och kanske och förhoppnnigsvis kan poängen komma i dag.

För Lindås/Långasjö blir det en Ölandsresa i dag när Runstens/Möckleby väntar. Även det är samma motståndare som L/L hade hemma i premiären. Då vann L/L med 3:2 och en upprepning av den segern vore välkommet för laget. L/L förlorade senast borta mot Ängö med 4:6 och hamnade återigen under nedflyttningssträcket så poängbehovet är ganska stort. R/M ligger femma i tabellen med 17 poäng, fem segrar, två oavgjorda och fyra förluster på 11 matcher. Målskillnaden är 23:17. R/M senaste match var mot Nickebo hemma och den matchen slutade 1:1. Vi får hoppas att det blir en segerrik Ölandsresa för L/L.

Även Vissefjärda är i farten och även dem möter sina premiärmotståndare. Det betyder hemmamatch mot Virestad. VGIF har fortfarande noll poäng efter de nio matcherna de har spelat men har visat upp bättre spel i de två senaste matcherna. Kanske kan första poängen komma i kväll. Virestad ligger på åttonde plats med 14 poäng. Fyra segrar, två oavgjorda och fem förluster. Målskillnad, 17:18. Premiären i Virestad slutade med 0:2 förlust för Vissefjärda så det är dags för revansch för VGIF.

I morgon möter Emmabodas tjejer Kisa BK från Östergötland på hemmaplan. EIS har också som bekant haft en jobbig vår med endast en poäng på de 10 matcher som laget har spelat i sydöstratvåan. 7:44 i målskillnaden vittnar också om det. Nu gäller det att avsluta snyggt för att få en bra känsla i laget när serien drar igång igen i Augusti och kanske kan man göra det mot Kisa. Bortalaget ligger sexa på 17 poäng. Fem segrar, två oavgjorda och tre förluster. Kisa har en bra målskillnad på 17:13 och det blir en hård nöt att knäcka för EIS. Kisa senaste match var 1:0 segern hemma mot Hovshaga. Matchen i Kisa slutade 2:0 till hemmalaget.

Bodabruks damer har hemmamatch i kväll när man välkomnar Smedby BoIK till Bruksvallen. Hemmalaget ligger sexa med 13 poäng efter 10 matcher. Smedby ligger placeringen före med 16 poäng. Fem segrar, en oavgjord och tre förluster. Målskillnaden är 28:18. Men Boda har stora möjligheter att komma i fatt genom en seger i dag. Men det blir inte lätt för Smedby kommer från en imponerade seger när man hemmaslog serietvåan Högsrum med hela 4:0. Det gäller att Boda är med från början. Boda vann dock vårens match i Smedby med 3:2-

Inga kommentarer: