onsdag, juni 20, 2012

Inför de lokala lagens matcher

Jumbomatch väntar för Emmabodas herrar i kväll i Elitfyrans östra serie när man ställs mot Smedby BoIK på bortaplan. Hemmalaget ligger på elfte plats med sex poäng medan Emmaboda ligger sist med tre poäng. Smedby har på 9 matcher 1 seger, 3 oavgjorda 5 förluster och målskillnaden 13:22. Det är en viktigt match för Emmaboda som har hela sju poäng upp till fast mark så poängbehovet är stort.Förhoppningsvis kommer andra segern i kväll. Smedbys senaste match var en jämn borta match mot Hovmantorp som man förlorade med 2:3. På hemmaplan har Smedby ännu inte förlorat trots sitt tabelläge. 1 seger på fyra matcher och 3 oavgjorda har det blivit.

Även Lindås/ Långasjö ligger sist i den sydöstra fyran och ställs i kväll hemma mot näst sista placerade Torsås. Men till skillnad från Emmaboda så är Lindås i allra högsta grad med i tabellen. 9 poäng har L/L på 9 matcher, 2 segrar, 3 oavgjorda, 4 förluster och mållskillnaden 11:18. Torsås har 10 poäng efter 10 matcher med 3 segrar 1 oavgjord och 6 förluster. Det är fortfarande jämt i serien då L/L endast har fem poäng upp till fjärde placerade Ängö. Så matchen i kväll är mycket viktig att L/L vinner. Torsås senaste match var hemma mot Nickebo och den slutade med förlust 0:1. På bortaplan har Torsås på fem matcher 1 seger 1 oavgjord och 3 förluster.

Vissefjärda har inte spelat sen 31 maj söderfemman eftersom deras två senaste matcher har blivit uppskjutna. Vi får hoppas att ledigheten har bidragit till att laget samlat ihop sig och kan börja om igen. I kväll möter man Ryd SK på bortaplan. Ingen lätt match då Ryd leder serien på 19 poäng och Vissefjärda ligger sist på noll poäng. Ryd har på 9 matcher 6 segrar 1 oavgjord och 2 förluster, målskillnad 21:9. Senaste matchen mötte laget Göteryd på hemmaplan och vann med 1:0. Hemma har Ryd 4 segrar 1 oavgjord på fem matcher, målskillnad 10:2. Det är naturligtvis ingen lätt uppgift Vissefjärda har men förhoppningsvis kan man spela tight i försvaret så att man kan störa Ryd.

För Bodabruks damlag dröjer nästa match ända till nästa onsdag då man möter Södermöre på bortaplan. Lagen möttes i premiären på Bruksvallen och då förlorade Boda med 1:3. Chans till revansch nu kanske. Boda har ju spelat bra på bortaplan även om det har gått lite knaggligare på senare tid. Boda ligger sexa i tabellen medan Södermöre ligger tvåa med 18 poäng, fem poäng före Boda. Södermöre har ännu inte förlorat på de åtta matcher laget har spelat i serien. 5 segrar och 3 oavgjorda har det blivit, målskillnad 28:11. Senast Södermöre var i farten var i måndags då man mötte Kalmar Södra B och den matchen slutade 1:1.

Efter hela 1:10 i baken borta mot Huskvarna måste Emmaboda damer nu samla i hop sig när serien nu vänder. Nästa motstånd den 26 juni är mot Madesjö IF på bortaplan. Det är en repris på premiären då lagen möttes på Emmaboda IP och där Madesjö vann med 0:6. Med tanke på lagens form det blir inte lätt match för Emmaboda då Madesjö efter 9 matcher ligger tvåa med 19 poäng. 6 segrar, 1 oavgjort, 2 förluster, mållskillnaden 25:13. Madesjö har 3 hemmasegrar på 4 matcher och  1 förlust. Madesjös senaste match var mot Kisa på bortaplan och den vann med 3:0. För Emmabodas del måste man vara på tårna och inte falla ihop som man gjorde mot Huskvarna. Men det är lättare sagt än gjort när självförtroendet saknas.

Inga kommentarer: