lördag, juni 02, 2012

Johansfors vann det blöta derbyt

I ihållande regn möttes i går Örsjö- Johansfors i den vackra skogstäta Strandängens IP. Det var pga de yttre förhållandena mycket svårspelat med blöt plan som gjorde att spelarna hade fullt sjå att bemästra både planen och bollen. Men trots det var det två lag som verkligen ville vinna och gav allt under 90 minuter. Det gjorde att de blev en spännande drabbning där JIF visade några gram mer vilja att vinna och lyckades trots ett 0:2 underläge i paus vända i andra halvlek till seger 4:3.

Men trots underläget  i paus var det Johansfors som förde matchen och hade en heldel möjligheter att göra mål men bollen ville inte, Örsjö hade tre jättechanser och gjorde mål på två av dem. 1:0 kom i den åttonde minuten genom Emrik Philipsson som via en JIF:spelare ställde Axel Karlsson i målet. 2:0 kom på en tilltrasslad situation på en hörna där en Örsjöspelare prickade stolpen med sitt skott och på returen gör David Averhäll mål i den 40 minuten. Sista fem minuterna är det tryck mot Örsjö målet utan det blir några direkta farligheter

I paus ommöblerar tränare Johnny Elm lite och det ger effekt direkt när Peter Andersson gör säsongens första mål i den 48 minuten. Han får en fin passning in mot mitten i straffområdet där Peter stöter in bollen i ett närmast övergivet mål. Sju minuter senare är det dags igen att ringa bakom Örsjös målvakt och det är den notoriska målskytten Adam Wellrup som gör det genom ett fint skott som målvakten inte hade en chans på. Efter denna drömöppning av andra halvlek så stod matchen och vägde i blötan. Ett fortsatt Johansfors som hade bollinnehavet men även Örsjö stack upp i några anfall som JIF:s försvar med lite möda kunde reda ut. Nästa mål blev också Johansfors fast de var Örsjö som gjorde det. Ett missförstånd mellan en av deras backar och målvakten resulterade i den 70 minuten att bollen efter en för hård bakåtpassning hamnade i mål och JIF hade tagit ledningen. Ett snöpligt mål givetvis för Örsjö men välkommet för oss. Men Örsjö gav inte upp för det utan hade efter det sin bästa period i andra halvlek där de förlade spelet på Johansfors planhalva. Fem minuter senare gjorde Örsjö 3-3 och även detta skott tar på en Johansforsspelare och går i en båge över Axel som dyker förgäves. Tungt att få de målet i baken men det blev avspark och Johansfors utnyttjade att Örsjö var ofokuserade efter sitt 3:3 mål och en minut senare har Adam Wellrup återställt ordningen med att placera in 4-3 till Johansfors. Det blev också slutresultatet trots en mycket nervös och spännande slutkvart.

Imponerande andra halvlek av Johansfors som alltså resulterade i fyra mål. Med tanke på vädret och den blöta planen som inte bjöd till något skönspel så visade Johansfors på en stor moral som vände matchen mot ett bra och svårspelat Örsjö. Adam Wellrup var ett orosmoment för Örsjöförsvaret och han måste ha sprungit ett marathonlopp under matchen för han var överallt där bollen hamnade. Det resulterade i två mål för honom. Även kul att Peter Andersson får göra mål i JIF tröjan igen. Samtliga spelare ledare, domare och publik förtjänar beröm för insatsen i går. Åke Johansson skriver följande på JIF bloggen

"Publiken kunde räknas in till under 30 varav Johansfors nog bidrog med hälften av supporterskaran som gömde sig under en arme av paraplyer. Panen var linjeman och en frusnare och blötare man har jag nog aldrig sett så här sent på året. Händerna skakade som asplöv och tända en cigarett var nästan en omöjlighet MEN inte gnällde han inte. Hårt virke! Eloge till spelare och coach som gjorde en jättematch denna regniga fredagskväll!"

Slutligen vill jag avsluta med vad tränae Johhny Elm avlsutar sitt inlägg om matchen på sin blogg

"Märkligt att alla lag vi möter säger sig vara klart bättre än oss! Men när vi väl kommer ur vår formsvacka får de andra lagen se upp!"

Övriga matcher i denna sjätte omgång:
Kosta vaknade till liv hemma mot Alsterbro/Kronofors och vann med hela 5:0. Lenhovda fortsätter att skugga Johansfors efter hela 6:1 i hemmaderbyt mot Älghult. Desto jämnare i Nybroderbyt mellan Flygsfors/G- Bäckebo, 2:2 slutade matchen och Bäckebo tappar lite i toppstriden. Flerohopp däremot hakar på topplagen efter hela 7:2 hemma mot Skruv.


NÄSTA OMGÅNG:

2012-06-06 19:00 Bäckebo GoIF - Johansfors IF
2012-06-06 19:00 Lenhovda IF - Örsjö IF
2012-06-07 19:00 Skruvs IF - Flygsfors/Gadd. IF
2012-06-07 19:00 Älghults IF - Kosta IF

Inga kommentarer: