torsdag, juni 14, 2012

Johansfors fortsätter att vinna

Det blev som väntat en spännande match när Johansfors mötte Skruv i gårkväll. Men Johansfors segersvit håller i sig och med lite tur och mycket skicklighet kunde man vinna med 3:1 efter 1:0 i paus. Bruksderbyn brukar kantas av mycket kamp och sällan är det ett skönspel man får bevittna och så var det även ikväll. Den första halvleken var Johansfors och chanser skapades men att hitta rätt sista tredjedelen var det tuffaste. Alldeles för många spelades bort då den avgörande passningen skulle slås och det blev aldrig till någon farlighet. Skruv höll också i hop sin backlinje och gav inte JIF någon tid att få i gång sitt härliga anfallspel. Bägge lagen ville vinna och kämpade men det var aldrig en ful match utan alla höll sig inom "lagens" ramar. Det dröjde till den 30 minuten när Johansfors tog ledningen med 1-0 genom Adam Wellrup som gör sitt 11 mål för säsonen

Andra halvlek blev den första lik. Skruv fortsatte att spela bra och Johansfors gjorde också en stabil insats. Skruv skapade inga större målmöjligheter då backlinjen i JIF spelade stabilt. Det såg ut att JIF skulle hålla undan men 1:0 är en bräcklig ledning så det var skönt när tvåan kom i mitten av halvleken genom Henrik Ahlström som påpassligt befann sig i närheten av Skruvs mål när bollen damp ner framför hans fötter. Henrik gör inget misstag utan placeras säkert bollen i mål och 2:0 var ett faktum. Men Skruv gav inte upp och deras hopp tändes med kvarten kvar då Skruv slår ett vackert inlägg från höger som som tillslut når vänsteryttern hos gästerna som iskallt och väldigt snyggt sätter bollen rätt upp i krysset. Det var dock en av de få gångerna Skruv kom ända fram. När det återstår endast minuter kvar så lyckas Johansfors avgöra matchen på en hörna där Tobias Fransson får huvudet på bollen och nickar in 3-1 och dödade spänningen i matchen. I matchens absoluta slutminuter får Adam Wellrup ett rött kort och är därmed avstängd minst en match.

Imponerande av Johansfors att återigen vinna och denna gång när spelet kanske inte stämde till 100%. Spelarna såg lite slitna ut och det är inte undra på med alla dessa skador. Dock spelar man för varandra och alla i truppen kämpar och ger allt och löser den uppgift som är tilldelade dem. Skruv gjorde de man kunde och ska ha en eloge för sin insats. De tvingade Johansfors spelarna att ge allt och lite till. Dock var Skruv ganska uddlösa framåt även om ambitionen fanns där hela tiden. I Johansfors får Axel Karlsson extra plus i målet. Kanske inte alltför mycket att göra men det han gjorde var bra. Han är en stabil, säker och en trygg målvakt. Även backlinjen får beröm för sitt stabila spel i matchen. Övriga gör det också bra och ingen faller ur ramen även om anfallspelet inte riktigt funkade under matchen.

I de övriga matcherna så tappede Kosta en 4:2 ledning på slutet mot Lenhovda som gjorde två sena mål och fick med sig en poäng hem. I bottenmötet mellan Flygsfors/G.-Alsterbro/Kronofors slutade med en knapp hemma seger med 2:1. Flerohopp hade inga problem att vinna över jumbon Älghult, 9:0 slutade matchen och man är ny tvåa i tabellen, fyra poäng efter Johansfors. Bäckebo vann kommunderbyt mot Örsjö med 4:2.


Inga kommentarer: