måndag, juni 18, 2012

JIF on tour- På väg till Kronovallen

I kväll spelas den sista matchen för Johansfors innan serien vänder igen. För motståndet svarar Alsterbro/ Kronofors på Kronovallen och det är en motståndare som vi inte har mött på många år. Ingen match mellan lagen under 2000-talet i allafall. En motståndare som i fjol precis som Johansfors kvalade till femman men åkte ut mot Mönsterås i det avgörande kvalet med 3:4 sammanlagt. Inför säsongen har laget tappat en hel del spelare som gått till högre divisioner. A/K ligger på åttonde plats efter åtta matcher med sex poäng, två segrar, ingen oavgjord, målskillnad 18:19. Jonathan Nyström och Kastriot Pacoli har gjort tre mål för A/K.

På pappret ska Johansfors vinna i kväll men det gäller att vara ödmjuk och på tårna. Även om det gått bra för Johansfors så kommer första förlusten allt närmare. I kväll får vi klara oss utan målsprutan Adam Wellrup som är avstängd efter sitt röda kort sist. Det är tungt avbräck eftersom Adam gjort 11 mål på sju matcher. Men vi har andra som kan göra mål som Anders Cornelsen som gjort sju mål. Kanske kan även nyförvärvet Valter Johansson eller den tidiga målsprutan Peter Andersson hitta målet. 
 Henrik Ahlström och Niklas Karlsson har gjort fem mål vardera, så tilltänkta målskyttar har vi gott om. Vi får se om någon av dem eller någon annan kliver fram i kväll

Det blir trevligt att se en ny idrottsplats som jag aldrig varit på, Kronovallen. Det ligger i Uppvidinge kommun och vid Fröseke strax norr om Orrefors. Nog tror jag att Johansfors får ytterligare en seger, men lätt blir det inte. Det gäller som vanligt att respektera motståndarna och att spela vårt spel med fart och fläkt. Spelarna såg lite slitna ut senast mot Skruv, men man redde ut det på ett bra sätt och visade prov på moral. Det är inte alltid spelet stämmer men arbetsinsatsen ska alltid finnas där. Jag tycker spelarna tillsammans gör jobbet, man puschar och arbetar för varandra. Tränare Johnny Elm skapar en trygg miljö för spelarna och det innebär att de utvecklas till bra fotbollspelare och det är det som gett resultat.  Jag tippar på seger med 3:1 i kväll

Alsterbro/Kronofors borta under 2000-talet (hemmalagets siffror först)
Inga möten-.

2 kommentarer:

MA sa...

En debatt för man inte innanför låsta dörrar och med tanke på Vänsterns krav så är det kanske lika farligt att rösta på dem som på SvP.

Nicke Grozdanovski sa...

Debatter utan publik sker ofta i nyhetssändningar på TV och radiosändningar så det är inget konstigt. Men när vi i detta fall kräver det så är det genast konstigt. SVP är inget vanligt parti. Vi har blivit obehagligt bemöta i kommentarsfälten och i kommentarer på vår hemsida. Vi har blivit anklagade för både det ena och det andra. Vi har inga synpunkter på det utan vi lever som tur är i ett land med yttrandefrihet. Vi är dock inte naiva och huvudlösa så att vi ställer upp utan en tanke på att ha några krav tillgodsedda.

Vi månar om allas säkerhet och vi vill inte bidra med att några personer vara sig oss eller andra ska känna sig hotade bara för att man ägnar sig åt antirasistisk politik. Vi beklagar att vi måste kräva en debatt utan publik. Öppenhet och delaktighet är något som vi annars värnar om. Men tyvärr så hamnar vi i just detta fall i slutsatsen att för debattens värde så är det bättre att ha den utan publik men med naturligtvis media närvarande som rapporterar från mötet.

Slutligen är jag mycket förvånad att du frågasätter om det är lika farligt att rösta på oss som på SVP. Detta smärtar mig mycket mer än att bli kallad folkhemskommunist och skitstövel av dem som tycker annorlunda än mig. Vi var initiativtagare till att arrangerade en antirasistisk manifestation på torget strax efter valet 2010, vi har arbetat aktivt till att te emot ensamkommande flyktingbarn och nu har vi lämnat in en motion där vi vill att kommunen ska arrangera årligen återkommande temadag om rasism och demokrati. Nu har vi tackat ja till en debatt med SVP och ändå i frågasätter du vårt engagemang,

Vi slänger inte ut människor från vår kommun, Vi pratar inte rasbiologi, Vi hotar ingen och vi bedriver solidarisk politik. Alla är välkomna till landet och Sverige oavsett ursprung.