onsdag, juni 06, 2012

Ny svår match väntar för JIF

Ikväll rullar serien vidare för Johansfors i Emmabodasexan då man möter Bäckebo på bortaplan. En svår match för ett formstarkt Johansfors som möter av en av säsongens överraskning Bäckebo. Hemmalaget ligger fyra med tre segrar, två oavgjorda och en förlust. Bäckebo har en bra defensiv med endast sju insläppta mål. Framåt har laget gjort tolv där Anton Persson gjort fyra av dem. Senast mötte Bäckebo Flygsfors/Gadderås på bortaplan och där blev det delad pinne, 2-2. Hemma på Bäckebo IP har man spelat tre matcher och där har man en av varje, vinst, oavgjord och förlust och med en målskillnad på 2:3.

Johansfors är i grym form just nu men har haft några jobbiga matcher, speciellt borta där man har två segrar och en oavgjord hittils i serien. De bägge segrarna har varit med uddamålet och den oavgjorda matchen kom mot Lenhovda. Men har visat prov på en stor moral och självförtroende som är imponerande och detta trots skador på laget. Men tränare Johnny Elm peppar laget och ingjuter mod i dem spelare som är tillgängliga. Andreas Cornelsen, som inte var med senast, är tillbaka i laget igen. Annars är fortfarande Henrik Svensson och Oscar Ahlström skadade och de lär bli borta ett tag till. Tobias Fransson är inte tillgänglig heller i kväll. Tränare Elm får laborera igen i startelvan och vi får se om hans magiska taktiska kunnande ger resultat i kväll igen.

Det kommer precis som senast mot Örsjö bli en öppen och spännande match. Johansfors är knappa favoriter och lyckas man vinna så är Bäckebo mer eller mindre avsågade i tabellen. Det skiljer nu fem poäng och blir vid händelse av seger hela åtta. Men förlorar vi så är det bara två poäng som skiljer, så matchens betydelse kan inte nog poängteras. För oss gäller det att försöka spräcka nollan tidigt och försöka vara med från start i dag. Vi kan inte hämta in underläge i varje match trots att vi har ett bra självförtroende. Sen gäller det att vara på tårna i försvaret. Bäckebo har visserligen inte öst in mål men eftersom man har ett bra försvar kan de bli svårt att göra mål på dem om laget spelar spänt och stressigt. Bäckebo- Johansfors är en sällsynt möte under 2000-talet. Tre gånger har man möts och samtliga gånger har de blivit Bäckebosegrar. Senast hela 6-0 2007. Förhoppningsvis bryts den trenden i kväll. Jag tror som vanligt på seger och jag tror det blir 3:1 till JIF.

Bäckebo borta sen 2000 (hemmalaget siffror först)

2007: 6-0
2005: 2-0
2001: 4-1

Inga kommentarer: