torsdag, juli 29, 2010

Uppskattande valarbete i Emmaboda.

I dag drog Emmabodafestivalen i gång på allvar och Café Vänster höll öppet som vanligt under dessa dagar. Vi har haft öppet både måndag och onsdag denna vecka. I dag arbetade Mikael Nilsson, Anders Svensson från Nybro och jag och vi hade fullt upp med att brygga kaffe, bjuda på fika och dela ut valmaterial till alla dessa trevliga ungdomar som kommer fram till vårt bord. Vi fick mycket uppskattande och lyckönskade ord tillbaka från dem och känslan är att ungdomarna är intresserade av politiska frågor och sympatiserar med vår politik. Många av dem tar stolt på sig vänsterknappen som de har fått från oss och en del t o m minns oss från förra årets Café Vänster.
















Valrörelsen och Emmabodafestivalen rullar på














Anders Svensson från Nybro samspråkar med en väljare och ämnet var sjukvård där de två var till största delen överens.


Det känns som sagt var väldigt bra och valrörelsen rullar på för fullt. Festivaldagarna är startskottet för slutspurten för oss i Vänsterpartiet som kommer att köra stenhårt under veckorna fram till valet. Efter festivalen är det ingen längre vila för oss utan då börjar vår valturné där vi besöker ytterområderna i kommunen. Vi börjar den 3 augusti då vi besöker Vissefjärda och den 5 augusti då vi är i Lindås båda gångerna börjar vi kl.17.00. Sen rullar det vidare resten av augusti. Men först har vi i Café Vänster på Centrumtorget i Emmaboda i morgon och vi kör i gång kl.14.00 för att kulminera på Lördag då vi har vårt stora Valmöte. Se kommande artikel om den. Sen avslutar vi Emmabodafestivalen på söndag med "Efterfesten". Tiden för den återkommer vi.

Det är slitsamt med valrörelse men jävligt kul. Man känner adrenalinet pumpa i kroppen och detta är det närmaste man kommer en idrottsmans känsla inför eller under en tävling. Man vet aldrig hur valet kommer att gå men man vill se sig själv i spegeln den 20 september och säga att vi gjorde vårt bästa och gav allt. Sen är det upp till väljarna att bestämma utgången.

Inga kommentarer: