fredag, juli 02, 2010

Hammarby slog ut Elfsborg ur cupen

Hammarby gjorde en förträffligt bra insats i går i Svenska cupens åttondelsfinal då allsvenska Elfsborgs besegrades på Söderstadion med 3-1. Hammarby började optimistisk och hade inga större nerver inför mötet med allsvenskt motstånd. Redan efter sju minuter tog Bajen ledningen med 1-0 genom Sebastian Castro- Tello som som tar emot bollen vid straffområdeslinjen något till höger om målet. Han tar sig förbi en back, glider undan en andra och rullar bollen mellan benen på målvakten i mål. Ett fint mål av Castro som börjar hitta målet mer och mer. Det är positivt, för Bajen behöver ha någon som avlastar Linus Hallenius med målskyttet. Hammarby visade upp ett stort hjärta och spelglädje som nog överraskade Elfsborg. De hade stora problem att få tag i Bajenspelarna som sprudlade av energi. Det märks att självförtroendet börjar fyllas i varje spelare nu. Men Elfsborg hittade in i matchen efter ungefär halva första halvlek och Hammarby fick visa upp att man funkar även defensivt nu. Man spelat rejält och låter inte Elfsborg anfallare få mycket tid med bollen. Sen när de väl får målchanser så står Johannes Hopf stadig och räddar undan bollarna. Men inga fler mål i första utan 1-0 ledning för Hammarby.

Andra halvlek börjar som första med att Hammarby tar tag i spelet direkt. Det är ingen som ser matchen som tror att Hammarby lirar i Superettan och Elfsborg i allsvenskan. Det ser snarare ut att vara tvärtom. Hammarby är hela tiden ute och fiskar efter fler mål men även Elfsborg försvaret spelar bra och rensar bort alla HIF:s försök till att göra mål. Men målen skulle ändå komma och 2-0 kom genom Petter Furuseth i den 68 minuten. Linus, som står bakom mycket av Bajens anfallspel, driver bollen ute till vänster, vrider och vänder och slår ett inlägg som Petter drämmer in mitt framför mål på ett tillslag. Två minuter senare kom 3-0 och den var riktigt snyggt mål. Simon Helg drar upp en kontring i grym fart. Kommer tre mot tre där han har Castro till höger och Linus till vänster. Slår på djupet till Linus som sätter en sanslös fart in i straffområdet och slår in bollen mot förstastolpen där Castro möter upp och stöter in 3-0 till Bajen. Ett klassmål. Efter målet så kontrollade Bajen matchen ännu mer. Spelade fantastisk smart och tillät inte Elfsborg skapa något av värde. Alla kämpade för varandra och visade stor heder åt klubbmärket på tröjan. Med fem minuter kvar att spela reducerar Elfsborg till 3-1 genom Martin Ericsson på ett friläge. Men närmare än så kom inte Boråsarna.

Nu är Hammarby i kvartsfinal i cupen och närmast väntar en spännande match borta mot Örgryte på måndag. Hammarby kommer i kvartsfinalen att möta segraren i mötet mellan GAIS och Brommapojkarna.