måndag, juli 12, 2010

Pär Sörman underhöll i Algutsboda

Den fjärde november förra året besökte Pär Sörman Åfors Folkets Hus och tolkade Dan Andersson på ett magiskt och fantastiskt sätt. I går var det dags igen att få lyssna till Pär Sörman då han uppträdde i Algutsboda hembygdsgård. Tillskillnad mot Åfors föreställningen så sjöng och berättade Pär denna gång även om Evert Taube och hans visor men en sak var sig likt sen i höstas. Pär Sörman fantastiska sång och berättarglädje. Han är en otrolig bra sångare som verkligen har hittat själen i Evert Taube och Dan Andersson. Med stor berättarglädje tar han oss in i Evert och Dans värld.

Jag älskar att höra på någon som verkligen brinner av iver att berätta för sin publik. Pär Sörman är verkligen en sådan person som man verkligen lyssnar på. Man drömmer sig bort och med den upplevelsen att det är Evert Taube eller Dan Andersson som stod där och sjöng. Detta skildrar Pär Sörman på ett skickligt sätt och med sitt engagemang och den närvarande trovärdigheten trollbinder han publiken under hela föreställningen.

Sen omgivningen är ju till upplevelsen fördel. Utomhus med en blå himmel, en värmande sol med lite vind som smeker ens kind. Man blundar och lyssnar till Pärs underbara stämma. Det är magiskt och man känner att tiden står stilla. Med hans sång följer antingen en gitarr, Concertina och munspel om inte Pär själv sätter ton med någon vacker visslingsmelodi.

Jag vill verkligen rekommendera er att gå och lyssna på Pär Sörman om ni får möjlighet. En fantastisk trubadur och tolkare av några av våra största diktare och vissångare.

































Klicka gärna in på Pär Sörmans hemsida för mer information: http://www.sorman.nu/

Inga kommentarer: