tisdag, juli 06, 2010

Hammarby nere på jorden igen

Hammarby togs ordentligt ner på jorden igen av Örgryte i gårdagskvällens Superettanmatch på Gamla Ullevi. Hela 3-0 blev slutresultatet till Örgryte efter 0-0 i paus. Allt tappades efter 50 minuters spel, fram tills dess såg det rätt så bra ut med ett Hammarby som spelade inspirerad och förde matchen. Man skapade en hel del men de stora målchanserna uteblev fram till den 20 minuten. Linus Hallenius tunnlade och stångade sig snyggt fram längs kortlinjen och serverade Maic Sema, för dagen till höger på mittfältet, perfekt. Maic satte bredsidan till men Peter Abrahamsson fick upp en hand och stoppade vad som såg ut vara ett givet mål. Sen skapade Simon Helg två klara chanser men bollen ville inte i mål. Hemmalaget Örgryte fick mest ägna sig åt försvarsspel, men var inte alls ofarliga i sina kontringar och visade också prov på fint inläggsspel. Men målen uteblev när första halvleken tog slut.

Matchen svängde i andra till ÖIS fördel. De började spela mer aggressivt och satte press högt upp på Bajens backar. Tillskillnad mot Bajens första halvlek fick Göteborgarna utdelning. Efter en dubbelhörna var Björn Anklev framme och vräkte in bollen i öppet mål. Hörnan hade slagits mot bortre stolpen och nickats in mot mitten av straffområdet. Bajen lyckades inte få undan bollen och till slut hamnade den alltså hos Anklev. Bara två minuter senare kom tvåan, också den på en fast situation. En inläggsfrispark från höger mot första stolpen där två ÖIS-spelare kom först och bollen tog på David Leinars lår och in i mål. Hux flux var det alltså 2-0 till Örgryte och uppförsbacke för Hammarby. Bajen fick dock ett ypperligt tillfälle att reducera bara tre minuter efter 0-2 målet. Anders Dahl fick en vacker passning från Linus Hallenius och sköt bollen i stolpen. Men i stället kom 3-0 i den 61 minuten genom Björn Anklev som gör sitt andra mål för kvällen efter en försvarsmiss av Hammarby där han ensam kunde nicka in bollen i mål. Fortsättingen av matchen blev en ända lång triumftåg för Örgryte som inte hade vunnit hemma tidigare i serien. Visst försökte Hammarby men 0-3 i baken gav inget energi till spelarna men ett inspirerad och ett spelglatt Örgryte höll undan matchen ut.

Tyvärr en förlust för Hammarby som nu är nere på jorden igen. Efter ett par matcher där det har sett bra ut så är man tillbaka till ruta ett igen och det är dags att påbörja en ny segersvit. Jag tror att Hammarby inte orkade ladda om efter cuptriumfen i torsdags. Sen när ÖIS gjorde första målet så tappade man energin ytterligare.Det är bara att ta nya tag och fortsätta att tänka på en match i taget. Den nya segersviten påbörjas lämpligast hemma mot Falkenberg den 12 Juli som för övrigt är den 15 omgången och därmed har vi kommit halvvägs i Superettan.