fredag, juli 30, 2010

Hammarby tappade segern på övertid

Hammarby gjorde en uppryckning i andra halvlek mot Sundsvall och hade vänt på steken och hade en 2-1 fram till slutminuterna. Men första halvlek var klart Sundsvalls som hade allt av spelet. Man spelade med hög press och stressade Hammarby som aldrig tilläts spela sitt spel. Men Johannes Hopf storspelade i målet och räddade Bajen från förlust för Sundsvall hade minst fyra klara målchanser i första halvlek, innan en helt omarkerad Emil Forsberg snyggt kunde nicka in 1-0 till hemmalaget i 43:a minuten. Ett resultat som stod sig halvleken ut och trots underläge var det nog Hammarby mest var glada för att det bara låg under med 0-1. Sundsvall hade nog önskat en större ledning efter sitt stora spelövertag.

Något måste ha sagts i paus från tränarna Borgkvist och Blomkvist. För spelet blev betydligt bättre i andra halvlek och Bajen kom ut som ett helt annat lag. Fast det kunde ha slutat helt annorlunda för den andra halvleken började som den första slutade. Inom de fyra första minuterna hade Sundsvall två lägen för utökad ledning. Men i den 52 minuten kom Hammarbys kvittering på en hörna som touchade en Sundsvallsskalle och David Johansson kunde nickstyra in bollen bakom hemmamålvakten och kvitterade inte helt rättvist om man ska vara helt ärlig till 1-1.
Men målet betydde att Bajen kom in i matchen på allvar och det blev jämnare resten av halvleken. I den 75 minuten kommer Bajens ledningsmål och det var Tobias Holmqvist som kom in endast tre minuter tidigare som gjorde målet. Hans första i Bajentröjan. Det var Andreas Dahl som slog en crossboll till Petter Furuseth på högerkanten. Petter avvaktade, siktade och slog ett precist inlägg som Tobias Holmqvist styrde in till 2-1 för Bajen. Med tanke på första halvlekens utseende så är det fantastiskt att Hammarby leder matchen med 2-1 och det mot Sundsvall som är ett topplag i serien. Men vi fick inte fira segern för med tre minuters övertid kom Sundsvalls kvittering. Det var efter en frispark som gick i en båge till en i straffområdet helt fristående och omarkerad Christian Brink, som fick tid att ta ned bollen, vända om och dunka in 2-2. Sekunderna senare är matchen slut och snöpliga två poäng flög sin kos.

Tycker ändå att Hammarby visar prov på moral och kämpavilja när man kom tillbaka i andra halvlek och en seger hade varit väldigt skönt men kanske för mycket om man ser tillbaka till den första halvleken. Den här matchen visar dock att Hammarby är på rätt väg även om vägen mot toppformen är lång fortfarande.