onsdag, juni 16, 2010

Solig Skolavslutning i Algutsboda

Trots en lång vinter och en kylslagen början på juni så var det äntligen skolavslutning för eleverna i Emmaboda kommun. Vissa tog stundenten, andra slutade grundskolan och några hade sitt livs första skolavslutning. Sen har vi alla elever där emellan Jag hade förmånen att vara med på Johansfors skolas avslutning i Algutsboda kyrka där jag var en representant från bildningsnämnden. Det blev en blandning mellan tal och vacker sång från eleverna och så givetvis "En blomstertid nu kommer" och "I denna ljuva sommartid".

Det blev en väldigt kul och trevlig avslutning och en blandning av sött och salt kan man säga när det blev en del tårar samtidigt med de breda och förväntansfulla leendena Man minns själv hur det var på åttitalet när en annan firade skolavslutning i denna kyrka. Tiden och världen förändras men inte dessa känslor man hade och som dagens elever fick uppleva.













Förväntansfulla elever och lärare väntar på att få gå uppför kyrkbacken och in i skolan för att påbörja skolavslutningen.
















F-1:an sjöng"En sommarlåt" och " En vän"













Sen var det dags för tvåorna och treorna att sjunga och de sjöng "Nu är sommaren här" och "Sol, jättesköna sol"









Rektorn för Johansfors skola och för våra två förskolor Anette- Fagerström Franzen sammanfattade den gånga läsåret och berömde både elever, lärare och övrig personal och önskade alla en Glad Sommar
















Fyrorna sjöng "Det är för varmt"












Här är det en gemensam sång av fyran, femman och sexan. De sjöng "Himmeln är oskyldigt Blå" och "Sommar, sommar, sommarlov"









Två representanter från sexan som tackar lärare och övrig skolpersonal för denna tid. För till hösten börjar de här två pojkarna och deras klasskamrater sjuan på Bjurbäcksskolan i Emmaboda.












Åhörarna tyckte om det de fick se och höra. Det var säkert ett hundratalet personer av blandade åldrar som lyssnade och såg på skolavslutningen.












Eleverna satt med sina lärare på ena sidan av kyrkan. Det som är längst bort på bilden. Föräldrar och anhöriga satt på andra sidan närmast kamreren


Komminister Hanna Stark höll ett avslutande tal där hon berättade att vi lever i ett rikt land och det var inte pengar hon tänkte på. Utan naturen, vattnet, sol och framför allt pennor. Saker som vi är rika på men som på andra ställen på jorden är det ont av. Ett bra tal av Hanna, något som vi aldrig får glömma och att vi tillsammans hjälps åt för att göra livet drägligt för så många som möjligt. Något att tänka på hela tiden.

Jag vill avslutningsvis tacka alla för en väldigt trevlig skolavslutning och att det var en ära att få tala och därmed vara en del av denna högtidliga avslutning. För mig var det för tredje året i rad och kanske sista. Det beror på kommunvalet i höst och om jag fortsätter i Bildningsnämnden kommande mandatperiod. Men det tar vi då när de blir aktuellt.

Nu är det hög tid att önska alla elever i Johansfors skola, lärare, annan skolpersonal som vaktmästare, skolbibliotekarie, städpersonalen och andra i skolans värld, föräldrar, personalen på våra förskolor en riktig Glad Sommar.

Mitt skolavslutningstal publiceras här på bloggen i morgon.

Inga kommentarer: