tisdag, juni 22, 2010

Vänsterpartiet välkomnar Beatrice Ask in i matchen

En av vänsterpartiets prioriterade frågor inför valet är integritetsfrågan. Vänsterpartiet tycker att det är mycket viktigt att vi nu börjar tala om frihet på riktigt. Vi ersätter mer och mer av mänskliga möten med teknik och det är en olycklig utveckling. Idag säger Beatrice Ask att hon vill göra frågan om övervakningskameror till en valfråga, det är bra för det är dags att vi börjar tala om detta.

-Jag är jätteglad att Beatrice Ask vill vara med och prata om dessa frågor, säger Alice Åström. Det har varit allt för tyst från regeringen när det gäller integritet.

Vänsterpartiet har föreslagit att Datainspektionen ska ges ett huvudansvar för tillsyn av kameraövervakning och det är glädjande att regeringen nu insett värdet av en sammanhållen tillsyn. Samtidigt vill Ask att butiksägare ska slippa söka tillstånd för att sätta upp kameror.

- Asks förslag skulle drastiskt öka antalet kameror ytterligare och det är inte den utveckling vi behöver, fortsätter Alice Åström, och att hon dessutom vill ge möjlighet att utnyttja bilderna ytterligare är oroväckande. Som sagt, jag är beredd att ta debatten om skyddet för den personliga integriteten - menar justitieministern allvar med sin inbjudan tar vi den debatten snarast avslutar Alice Åström.

Inga kommentarer: