söndag, juni 27, 2010

Seger mot Flerohopp ger Johansfors nytt hopp.

Efter den bedrövliga förlusten borta mot Örsjö så studsade Johansfors IF tillbaka när man slog Flerohopp i onsdags med 4-1 hemma på IP. Johansfors visade varför man inför serien var en av favoriterna. Med ett stort hjärta och revanschlusta vann man matchen helt rättvist. Det som gladde mest var försvarspelet med målvakten Axel Karlsson i spetsen som effektivt stängde av Flerohopps anfallsförsök. När sen Flerohopp bjuder på första målet redan efter ca fem minuter så är det bara att tacka och ta emot. Målet föregicks nämligen av en vackert självmål genom en nick som målvakten inte hade en chans på. 2-0 kom i mitten av halvleken genom Oskar Ahlström som nickar bollen i mål efter ett fint inlägg. Matchen gick ner sig lite i tempot i slutet av halvleken men stabilt spel av hemmalaget såg ut att se till att det skulle bli 2-0 ledning i paus men då sprattlade Flerohopp till och gör 2-1 i absoluta slutskedet av halvleken.

Nu undrade man om Johansfors skulle tappa sitt spel i början av andra halvleken och svaret blev nej. Flerohopp förmådde inte komma in i matchen och Johansfors ville mer. Fast det var ju bara ett mål som skiljde och ett mål i baken skulle förändra allt. Därför skulle nästa mål bli oerhört viktig. Den kom efter en kvart in andra halvlek genom Robin Franksson som gjorde 3-1. Han kom loss på högerkanten och placerde bollen otagbart för Flerohopps målvakt. Nu kändes matchen avgjord trots att det återstod en halvtimme av matchen. Det var nära mer mål för Johansfors än reducering för bortalaget. Adam Wellrup hade ett par lägen att sätta bollen i mål men både missar och några offside avblåsningar stjälpte hans jakt på mål. Men han skulle få sin möjlighet senare nämligen i matchens sista spark som betydde 4-1, då han återigen kom fri med målvakten och gjorde den gången inget misstag.

Rättvis Johansfors seger som betyder att man inte har gett upp än, men man måste vinna fler matcher. Nu har man sju poäng upp till Lenhovda som ligger tvåa och på kvalplatsen. Dock har JIF en match mindre spelad och den spelas mot Flygsfors den andra juli. Seger i den matchen och det skiljer fyra poäng och fortsatt möjlighet att nå kvalplatsen. S.t Sigfrid som leder serien utan poängförlust är det inget att göra åt. Men vi måste ta en match i taget, men spelet mot Flerohopp bådar gått inför fortsättningen.