torsdag, juni 17, 2010

Hammarby fick bara oavgjort mot Ljungskile

Det börjar se mörkt ut för Hammarby som inte får det att stämma i Superettan. I går mötte man Ljungskile hemma och det blev med nöd och näppe 1-1. Trots massiv spelövertag så skapade man inte så där jättemycket framför Ljungskiles mål. Det vill sig inte i sista tredjedelen av planen där det låser sig för Hammarbyspelarna. Det ser så tydligt ut att självförtroendet inte är på topp och då är de svårt att vinna några matcher. I den 24:e minuten spelade Simon Helg fram bollen till Sebastian Castro- Tello som sköt på en täckande försvarare. Några minuter senare var det ombytta roller, men Simon Helg sköt utanför. Bajen hade en stark period i mitten av första halvlek utan att de fick till något riktigt bra avslut. Innan halvtidsvilan hade båda lagen varsin möjlighet att ta ledningen. Men 0-0 i paus.

Andra halvlek var den första lik. Lagen fortsatte att försöka skapa chanser men utan att lyckas skapa några heta lägen. I den 58:e minuten missad Vlado Zlojutro bollen utanför eget straffområde och han tvingades fälla en motståndare. Martin Smedberg slog en välskruvad frispark som tog i stolpen och studsade ut till Johan Patriksson, som stötte in bollen. 1-0 till Ljungskile! Så Hammarby ännu igång i underläge och det är inte det som ett lag utan självförtroende vill hamna i. Det märktes på spelet strax efter målet. Det var dessutom nära 0-2 då Ljungskile hade en boll i ribban. Med mindre än tio minuter kvar fick Hammarby en frispark på vänster planhalva. Jesper Blomqvist som hoppade in i mitten av andra halvlek slog en crossboll över till David Johansson som sköt ett långskott som gick in vid den högra stolpen och 1-1 stod på resultattavlan. Ett resultat som stod sig matchen ut.

Ja nu får man nog glömma att det blir en toppstrid för bajen, i allafall för tillfället. Däremot är gapet ner till nedflyttning är oroande nära för Hammarby. Det skiljer bara tre poäng till lagen på kvalplatsen. Matcherna närmast är inte lätta de heller då vi ställs mot Syrianska på bortaplan och Landskrona hemma. Nu gäller det för tränare Borgkvist och Blomkvist att jobba med killarna så att de får tillbaka sitt själförtroende och det snabbt för vi behöver börja vinna igen.