fredag, juni 04, 2010

Bajen slog ut Trelleborg ur cupen

Hammarby gjorde säsongens bästa match när man i går slog ut allsvenska Trelleborg ur Svenska cupen. 3-1 blev slutresultatet efter att Simon Helg gjort två mål och Sebastian Bojassén gjort det tredje.

Första målet kom redan i den fjärde minuten. David Johansson tar sig runt på högerkanten och slår ett perfekt inlägg till Simon Helg på bortre stolpen. Simon måttar nicken och sätter den behärskat i målvaktens vänstra hörn. Hammarby var det bättre laget under hela matchen och ett tröttkört Trelleborg hade inte mycket att hämta denna kväll. Bajen skapade en hel del målchanser att göra ytterligare mål men det blev inga fler sådana i första halvlek.

Andra halvlek var endast sex minuter gammal när Trelleborg sprattlar till. I den 51 minuten får Marcus Pode helt omarkerad ta emot en boll till vänster i Bajens straffområde. Han hinner lägga den tillrätta sikta och lugnt sätta bollen i mål till kvittering 1-1. Men Hammarby repar mod och i den 57 minuten kommer Simon nära den bottre och drar till en volley och via ett Trelleborgsben går bollen i mål och Bajen har tagit ledningen igen. I likhet med den första halvleken är det Hammarby som för spelet och Trelleborg som hamnar på efterkälken. Framför allt är det Sebastian Castro Tello som skapar en hel del oro i Trelleborgs försvar och de har fullt upp med att freda sig mot hans kreativa spel. I den 80 minuten avgörs matchen definitivt. Efter en mycket fin hörna från Andreas Dahl når bollen Sebastian Bojassén som går upp och nickar mitt framför mål. Bollen går rakt ner i backen, men Sebastian drämmer till med foten i stället och bollen går ribba in och slutresultatet 3-1 fastställdes.

Detta innebär att Bajen är klara för åttondelsfinal i Svenska cupen där man ställs mot Elfsborg någongång i Juli. Datumet är inte fastsällt.