söndag, november 30, 2008

Vänsterpartiet vässar sitt feministiska program

Nu i helgen håller vänsterpartiet sin kvinnopolitiska rikskonferens, på Syninge kursgård utanför Norrtälje. Till konferensen kommer författarna och debattörerna Maria Sveland (Bitterfittan) och Katrine Kielos (Våldtäkt och romantik), samt Maud Eduards, professor i statsvetenskap (Kroppspolitik).

Under helgen diskuteras också den revidering och utveckling av vänsterpartiets feministsiska principprogram som en arbetsgrupp ser över och arbetar med just nu. Ett nytt program ska antas innan valet 2010.

- Vi var först ut av alla riksdagspartier med att skriva in feminismen i partiprogrammet. Nu är det dags att vässa till det ursprungliga feministiska principprogrammet, som nu har tolv år på nacken. Under helgens kvinnopolitiska rikskonferens samlar vi styrkorna för att diskutera och inspirera. Just därför bjuder vi in tre kunniga och tunga namn på den feministiska stjärnhimlen som kan ge oss nya perspektiv och födjupad kunskap, säger Marianne Ericsson (v), kvinnopolitiskt ansvarig i partistyrelsen.

Inga kommentarer: