söndag, november 23, 2008

Stormvindar över ostkusten

Det varnas för storm på ostkusten och ute på Östersjön och bottenviken i kväll och i natt. Där jag bor i sydöstra hörnet av landet är det lugnt och stilla men väldigt kyligt ute. Däremot har jag kollat in youtube klipp om storm över öppet hav och hittade den här klippet om en vinterstorm på Nordsjön. Det är fascinerande men också skrämmande att bevittna kraften i vindarna. Man känner sig ganska liten när havet rasar utanför.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul film. Den påminner mig om när jag för länge sedan var sjöman. En gång hade vi liknande väder på Atlanten. Det blåste så förbannat att vi inte kunde gå ut på däck, för då blåste man helt enkelt överbord. Vi var tvugna att surra fast oss vid en wire när vi skulle förflytta oss mellan akterhuset och midskeppshuset.
För att inte tala om hur det gick för porslinsförrådet...
Slingerskotten på borden räckte inte till, trots att vi vattnade bordsdukarna i våra försök att få käket att stå still.

Nicke Grozdanovski sa...

I en sån situation som du upplevde på sjön Lasse hinner man uppfatta rädslan eller är så mitt uppe i stormen att man inte känner det.

Jag tycker också det är en häftig film. Man blir sjösjuk bara men ser på den. Vilka stora vågor och vilken kraft som fartyget får utstå.

Anonym sa...

Nicke:

Jag kan inte påminna mig att vi var rädda. Jag var det i alla fall inte, snarare var det rätt spännande. Å andra sidan var jag rätt ung, och då kanske man inte inser att man borde vara rädd.

Nicke Grozdanovski sa...

Ung och orädd kanske. men ett minne för livet fick du i allafall :-)