lördag, november 22, 2008

Hammarbys tog andra raka segern

I går kväll ställdes Bajen mot Östergötlands bandy stoltheter IFK Motala hemma på Zinkensdamm. Segern mot Gripen i tisdags skulle följas upp mot Motala och efter en krampaktig första halvlek släppte Bajen på tyglarna i andra halvlek och vann övertygande till slut. 7-3 skrevs slutresultatet till efter underläge 1-2 i paus.

Det började bra redan efter 8 minuter då David Karlsson gav hemmalaget ledningen efter en hörna. Men sen tog dröjde det länge innan Bajenfansen på Zinken fick anledning att dra på smilbanden. Spelet var inte alls bra och Motala tackade för det och vände på matchen i mitten av halvleken. Alexie Kitkov kvitterade för gästerna i den 21 minuten och bara fyra minuter senare tog Motala tog ledningen när Jonas Eriksson fick öppen gata genom hemma försvaret och satte 1-2. Hammarby försökte men hade inte förmågan att komma i fatt innan paus.

Om första halvlek var den hittills sämsta för Bajen var andra halvlek av helt annan kaliber. Man började spela bandy och åkte i från Motala som var det laget som nu såg krampaktiga och paralyserade ut. Man fick utdelning direkt två minuter in på halvleken då Lars Karlsson hölls sig framme på Johan Östbloms skott, fick in returen från Motalas målvakt och det var 2-2. På en minut gick Hammarby ifrån till 4-2. I den 53 minuten vände Lars Karlsson förbi en försvarare och enkelt slog in 3-2 och efter avslag tog Gustav Björkman tillvara ett försvars misstag från Motala och smällde in bollen i krysset. Nu var det bara ett lag på isen och effektiva Hammarby gjorde processen kort med gästerna.

5-2 gjorde notoriske målskytten, Lasse Karlsson såklart, sitt tredje och sista mål för kvällen när han fångade upp en passning via en Motalaskridsko och sköt in bollen helt otagbart nära målvaktens högra stolpe. Hammarby kontrollerade matchen helt nu och gav inte Motala någon möjlighet till eget spel. 6-2 kom i den 79 minuten då David Karlsson tog tillvara en retur efter ett skott från Gustav Björkman och var inte matchen avgjord förr så blev det den definitivt nu även om Motala reducerade i den 81 minuten. David Karlsson ville inte vara sämre än tre målskytten Lars Karlsson så i den 85 minuten slog han efter en hörna in sitt tredje mål och Bajens sjunde och sista för kvällen .

Det blev alltså seger för Hammarby, en säker och lovande vinst efter en bedrövlig första halvek. Segern var viktig och man lyckades alltså följa upp vinstmatchen mot Gripen och är inne i en positiv trend som bådar gott inför fortsättningen. Skönt att se att vi har matchvinnare och måltjuvar i laget, jag tänker givetvis på Lars och David Karlsson. Hoppas de fortsätter på den inslagna vägen. Närmast väntar en resa västerut och match mot Kungälv på onsdag. Jag hoppas det blir tredje raka segern då.