söndag, november 16, 2008

Grattis BP

Den 28 oktober i fjol åkte Brommapojkarna ur allsvenskan men man gjorde det på ett fint sätt genom att i sista omgången slå Djurgården borta med 1-0. Nu räckte inte segern trots att man hamnade på samma poäng som Trelleborg för att BP hade lite sämre målskillnad. Ingen trodde väl att klubben lite mer än ett år senare skulle vara tillbaka. Men efter 1-1 borta mot Ljungskile i det allsvenskan kvalet i dag är man klara för allsvenskan 2009. Eftersom man hade 0-0 med sig till dagens match så gick man vidare till allsvenskan tack vare bortamål.


Ett stort grattis till Brommapojkarna.


Brommapojkarnas avancemang innebär att fyra stockholmslag spelar i allsvenskan nästa säsong, Dessutom har Göteborg fyra lag och Skåne tre. Halland 1, Småland 1, Västergötland 1, Närke 1, Gästrikland 1. Vi kan till nästa säsong döpa om Allsvenskan till Derbysvenskan eftersom det kommer spelas derby i var och varannan omgång.

Nu när Ljungskile inte klarade kvalet så är samtliga nykomlingar i årets allsvenska tillbaka igen i Superettan nästa säsong.

2 kommentarer:

Mats sa...

Det är lite mer spännande med BP än med Ljungskile.
Synd att vi inte har något norrlandslag representerat bara.

Nicke Grozdanovski sa...

Trodde Gävle tillhörde Norrland :-)
Skämt och sido håller jag med dig att Brommapojkarna är roligare att ha i allsvenskan trots att jag absolut inte har något emot Ljungskile.