söndag, november 09, 2008

Fiasko avslutning i Norrköping

Jag brukar vara väldigt försiktig med hårda ord när det gäller idrottsprestationer men något annat ord än praktfiasko kan jag inte hitta för att beskriva Bajens avslutningsmatch i årets allsvenska. Match borta mot redan nedflyttningsklara Norrköping på Idrottsparken kunde väl bara sluta på ett sätt och visst började det mycket bra och förtroendegivande. Charlie Davies satte högsta fart och gav Bajen ledning redan efter 1 minut. Fyra minuter senare kom även tvåan även denna gång kunde Davies signera sitt 13 mål försäsongen.

Men sen tog det roliga slut och praktfiaskot tog vid. 2-2 efter paus genom hemmamål av Imad Khalili i den 24 minuten och Russel Mwafulirwa kvitterade fyra minuter senare. Bajen blev helt ställda av detta och kom aldrig in i matchen igen.

Under hela andra halvleken var Hammarbys spel väldigt krampaktigt och stelt. Visst försökte man men förutom två bollar i mål som inte godkändes hade Hammarby förtvivlat svårt att skapa chanser. Hammarbys försvarspel rämnade de sista 45 minuterna och det tog Norrköping till vara på och gjorde tre mål under säsongens sista 45 minuter. Började redan i den 46 minuten då Peking tog ledningen genom Mwafulirwa. Matchen avgjordes i den 82 minuten då Thomas Magnusson gör Norrköpings fjärde mål på nick.Pekings sista mål under denna allsvenska sejour står Christopher Telo för. Han var påpasslig framför mål när bollen spelas in. Ridån ner för Hammarby 2008.

5-11 på de sista två matcherna ger en besk eftersmak på säsongen 2008. Efter att slagits under hela säsongen strax under toppskiktet med en anständig placering inom räckhåll så slutar Hammarby först på en nionde plats och det är absolut inte godkänt. Det borde ha varit minst bland de sex främsta som det blev i fjol. Men det är ingen mening att kasta dynga på laget utan jag stannar här. Men det kommer en säsongsammanfattning under kommande vecka