onsdag, november 05, 2008

Time for Change

Även om Barack Obama inte är någon socialist som hans motståndare påstår så är han det bästa alternativet som i natt blev vald till USA 44 president. För republikaner är väl allt som är till vänster om partitet socialism, det är den världsbild de har. Obama kommer förmodligen bli den friska fläkt som USA så väl behöver efter åtta år med George W. Bush i makten. Historiens vingslag är påtaglig och den känns starkt en sådan här dag.

Mer än 45 år sedan Martin Luther King höll sitt berömda "I have dream" tal vid Lincolnmuseet i Washington då han b la sa


"Jag har en dröm, att en vacker dag skall nationen resa sig och förstå... att alla människor är skapade lika... Jag har en dröm om att en dag skall mina fyra små barn leva i en nation där de inte skall bli bedömda av deras hudfärg, utan enligt innehåll av deras karaktär."

når Barack Obama som förste Afro-amerikan president ämbetet i Förenta Staterna. Det är stort och historiskt vare sig vi gillar USA eller inte.

Men låt oss ändå hoppas att förändringens vind börjar blåsa i USA och att landets anseende världen över förbättras med Barack Obama vid rodret. Många människor världen över hoppas det i allfall.

Time for change var Obamas paroll inför president valet och för den framtida riktningen som han vill att USA ska gå med honom som president och med låten som bär samma namn med gruppen Mötley Crüe vill jag önska Barack Obama lycka till i sitt ämbete.

Inga kommentarer: