tisdag, november 18, 2008

Lars Göran Nordström behöver inte svälta

Postens nye VD Lars Göran Nordström behöver inte bekymra sig om för att få ekonomin att gå i hop. När han blev VD i somras fick han en månadslön på 900 000 kr. Jämför det med statsministerns lön 131 000 kr så är det nästan sju gånger så mycket. Det är en ofantlig och i det närmaste ogreppbar summa som dimper ner i Nordströms konto varje månad. Så medan Posten i ena ändan drar ner servicen åt medborgarna så drar man på för fulla spjäll i andra ändan.

På fackförbundet SEKO som organiserar en majoritet av Postens anställda tycker man att det här sänder helt fel signaler till både företagets anställda och hela svenska folket.

- När vi har en finansminister som går ut och kritiserar bankcheferna för deras höga löner, då blir det ju lite konstigt när ägaren tar en före detta bank-vd och och sen toppar hans lön. Alltså, det går inte ihop för mig, säger Janne Rudén, förbundsordförande SEKO.

Men det slutar inte här. LG Nordström får även 1,5 miljoner årligen i styrelsearvoden och dessutom får han pension från Nordea som är på fem miljoner kronor årligen fram till 2012.

Var kan man säga annat att medan finanskris råder så verkar vissa tro att de finns pengar i överflöd. Det är väldigt sjukt tycker jag och många med mig. Man mår illa när man läser om överklassens girighet

Inga kommentarer: