söndag, november 30, 2008

Grupp B- Dramatiken stod tätt när Johansfors skrällavancerade

Om första gruppen i praktiken avgjordes i första matchen så avgjordes grupp B i absolut sista sekunden. Pukeberg ledde med 5-2 över Bosnien/Hercegovina och var tvungna att vinna med fyra mål för att nå semifinal då man fick en frispark. En touch på sidan följdes av ett kanonskott som tog i kryssribban och par sekunder senare ljuder slutsignalen samtidigt som ett fantastisk jubel bland Johansfors spelarna och de i publiken som höll på JIF utbryter i Allsbohallen. Skrällen är ett faktum när Johansfors är klara för semifinal med ett enda mål skillnad gentemot Pukeberg.

Hela gruppen som avgjordes i går eftermiddag var jämn då förutom Johansfors och Pukeberg hamnade på sex poäng även Lessebo på fjärde platsen gjorde detsamma. Där skiljde det tre mål mellan lagen.

Orrefors IF vann gruppen och var det bästa laget. Men man fick verkligen kämpa i samtliga matcher för att ta hem poängen. Tre matcher vann de och en förlorades. Inget egentligen talade för att Orrefors skulle ta hem hela turneringen för jämförde man med Emmaboda i andra gruppen var det en stor skillnad till EIS fördel. Men kanske var detta till fördel för Orrefors i slutändan.

Johansfors gjorde fyra underbara matcher. Man inledde med att förlora knappt mot Orrefors 1-3 och då på grund av att man inte var vakna i början av matchen då det redan innan fem minuter hade gått stod det 0-3 på resultat tavlan. Men JIF åt sig tillbaka in i matchen och lyckades reducera genom den notoriska målskytten Peter Andersson och hade en del farligheter att krypa närmare.

Andra matchen spelades mot Pukeberg och där var JIF på tårna direkt. Man vann mycket överraskande med 3-1 efter storspel av hela lagen men framför allt målvakten Patrik Nordström som gjorde några svettiga räddningar. Men segern var rättvis då Johansfors var hungrigare än Pukeberg.

Lessebo var nästa uppgift för Johansfors. Här blev det en jämn match som skulle avgöras på ett kontroversiellt domslut då Andreas Sidlövs skott med fem minuter kvar tog i underkanten av ribban och sen räddades av Nordström på mållinjen. Men domaren dömde efter en viss tvekan mål för Lessebo och inga protester från JIF lägret hjälpte. Målet betydde 3-2 till Lessebo och efter det kom JIF inte i fatt utan detta blev slut resultatet.

I sista matchen så körde man över Bosnien med klara 4-1 och det var aldrig någon snack om vilka som var bäst i den matchen. Här skaffade man sig den målskillnads överläge som de andra lagen inte kunde komma i fatt även om det var på håret.

Pukeberg åkte alltså ut redan i gruppspelet. Man var en av de tippade favoriterna i gruppen och det började bra när man slog Lessebo i öppningsmatchen med 3-2. Men sen började bekymren då men dels fick stryk av Johansfors med 1-3 och sen av Orrefors 3-4. Sen hjälpte det inte att Pukeberg slog Bosnien med 5-2 i sista matchen. De var nog besvikna efteråt av insatsen, det märktes på laget.

Även Lessebo var tippade att vara en kandidat för gå vidare och de var rätt så nära men det krävdes en seger över Orrefors med 6-5 i sista matchen för att laget skulle hamna på samma sex poäng. Men man får själv skylla sig då man inledde dåligt med två raka förluster Pukeberg 2-3 och Bosnien 0-2.

Även om Bosnien kom sist i gruppen med tre poäng så var man med varje match. Man inledde med att överraskande slå Lessebo med 2-0. Men sen blev det ideliga förluster med tre målsmarginal i samtliga förlustmatcher. Men kämpade på bra och gav de andra lagen en match.












Pukeberg i vitt skjuter ett av sina tre mål. Målvakten i Lessebo hinner inte ner för att rädda. Lessebo spelarna kan bara stå och konstatera fakta.















Johansfors i vitt förlorade öppningmatchen mot Orrefors














Men man gjorde en bra andra del av matchen där man skapade en del farligheter












Patrik Nordström i JIF målet i en klassisk benparad. Nordström gjorde liksom hela laget en mycket väl godkänd insats












Lessebo i gult och blått tryckte på mot Bosniens mål men deras målvakt stod pall och höll överraskande nollan när Bosnien vann med 2-0












Johansfors försvar spelade klockrent mot Pukeberg i 3-1 segern. Man tillät inte Pukeberg skapa några farligheter














I stället så överraskade man Pukeberg med att göra tre framåt. Här är ett av de.















JIF glädje efter matchen. Patrik Nordström klappas om.











Axel Karlsson som normalt står utomhos är en duktig målskytt inomhus. Två mål mot Lessebo. Här jublas det efter 2-2 kvitteringen.















Orrefors fick tillslut Pukeberg på fall med 4-3














Peter Andersson gör 2-0 på straff mot Bosnien










Efter slutsignalen och 4-1 seger mot Bosnien fick de andra konkurrenterna något att bita i. Lessebo spelarna i gult ser sammanbitna ut. JIFarna ser däremot väldigt glada ut.


RESULTAT

Pukebergs BKLessebo GoIF 3-2
1-0 Max Persson
2-0 Sebastian Nordström
2-1 Johannes Ahl
2-2 Habimana Akim Kim,
3-2 Rasmus Arvidsson

Johansfors IF - Orrefors IF 1-3
0-1 Pelle Whålin
0-2 Andreas Franzén
0-3 (självmål)
1-3 Peter Andersson

Bosnien Hercegovina IF - Lessebo GoIF 2-0
1-0 Sanjin Mocevic
2-0 Bujar Bekteshi

Johansfors IF - Pukebergs BK 3-1
1-0 Peter Andersson
2-0 Oskar Ahlström
3-0 Andreas Klevtun
3-1 Tobias Pettersson

Orrefors IFBosnien Hercegovina IF 4-1
1-0 Linus Sjöqvist
2-0 Gesim Dalipi
2-1 Sanjin Mocevic
3-1 Henrik Lagerkrantz
4-1 Linus Sjöqvist

Lessebo GoIF- Johansfors IF 3-2
1-0 Erik Kågestad
1-1 Axel Karlsson
2-1 Andreas Sidlöv
2-2 Axel Karlsson
3-2 Andreas Sidlöv

Pukebergs BK - Orrefors IF 3-4
0-1 Pelle Whålin
0-2 Pelle Whålin
0-3 Adam Karlsson
1-3 Fredrik Aronsson
2-3 Martin Cedertorn
2-4 Anders Franzén
3-4 Tobias Pettersson

Bosnien Hercegovina IF - Johansfors IF 1-4

0-1 Robin Franksson
0-2 Peter Andersson (straff)
0-3 Peter Andersson,
0-4 Peter Andersson

1-4 Edin Hukic

Orrefors IF - Lessebo GoIF 5-6
1-0 Henrik Pettersson,
2-0 Henrik Pettersson
3-0 Fatim Pasi,
3-1 Habimana Akim Kim
3-2 Habimana Akim Kim
3-3 Ibrahim Ntwari
4-3 Andreas Franzén

4-4 Ibrahim Ntwari
4-5 Habimana Akim Kim
4-6 Ibrahim Ntwari

5-6 Alexander Danielsson

Pukebergs BK - Bosnien Hercegovina IF 5-2

1-0 Rasmus Arvidsson
1-1 Samir Nadarevic
2-1 Martin Cedertorn
2-2 Edin Hukic

3-2 Fredrik Aronsson
4-2 Fredrik Aronsson
5-2 Sebastian Nordström


TABELL!

Orrefors IF 4 3 0 1 17-11 9p
Johansfors IF 4 3 0 1 10-8 6p
-------------------------------------------
Pukeberg BK 4 3 0 1 12-11 6p
Lessebo GIF 4 3 0 1 11-12 6p
Bosnien/Hercegovina 4 1 0 3 6-13 3p

Inga kommentarer: