fredag, november 21, 2008

Fegt förslag om samkönade äktenskap

Efter lång väntan kom äntligen regeringen med ett förslag baserat på utredningen om äktenskap för samkönade par. Tyvärr ändrar regeringens förslag inget för de samkönade par som längtar efter att gifta sig.

- Jag är jättebesviken. Regeringen har haft gott om tid på sig att förbereda ett vettigt lagförslag och så blir det bara pannkaka. Regeringen är feg som inte vågar stå upp för allas mänskliga rättigheter, säger LiseLotte Olsson, riksdagsledamot (v).

I regeringens förslag står det fortfarande att äktenskap ingås mellan en kvinna och en man. Diskrimineringen av samkönade par tillåts alltså fortgå med regeringens goda minne.

- Det är tydligt att hela regeringen lagt sig platt för Kd som är emot ett äktenskap för alla, säger LiseLotte Olsson.

Regeringen vet att det finns en mycket klar majoritet i riksdagen för ett snart två år gammalt utredningsförslag men trots det vägrar man tillåta riksdagen att ta beslut.

- Det är med sorg vi läser den produkt regeringen överlämnat till lagrådet, säger Jan Lindholm, riksdagsledamot (mp). Det har tagit 20 månader att göra ingenting, jag är mycket besviken på statsministerns fagra löften, säger Jan Lindholm.

3 kommentarer:

Mats sa...

Tar den snälla varianten istället.
Sparka Kd ur riksdagen nu, de har ingen plats i politiken på 2000 talet. Deras åsikter luktar 1500 tal.

Nicke Grozdanovski sa...

Jag är lite nyfiken hur den elaka varianten lät :-) Håller med dig i din kommentar om KD

Mats sa...

Du får gärna höra den, men inte här. Vi får ta en fika någon helg och ta sådana saker.