lördag, oktober 13, 2007

Veckans Stryktipsförslag

EM kvalen går mot sin upplösning och i dag spelas många viktiga matcher runt om i Europa. Därför har ligorna ute i Europa uppehåll denna helg och på veckans kupong finns det enbart matcher från EM-kvalet.

Sverige spelar i kväll i Vaduz där det lilla alplandet Lichtenstein tar emot vårt landslag. Allt annat än en säker seger för Sverige i match ett är en stor överraskning. Övriga storfavoriter är Italien som tar emot Georgien i match fem, Turkiet bör slå Moldavien borta i match åtta och i match elva bör inte England ha några problem med Estland.

Men som alltid när det gäller tipskuponger så finns det ovissa matcher och inte ens de matcherna som jag nämnde som säkra är helt friade från skrällar. Något lag kan ställa till det för sina motståndare och för oss tippare, det gäller bara att hitta dem och det är inte det lättaste. Men matchen mellan Danmark- Spanien är en oviss het match där Danmark måste vinna om drömmen om EM ska leva kvar för vårt södra grannland. Men Spanien är som alltid svårslagna och ingen drömmotståndrareprecis. Jag tror dock på en oavgjord match. Match tolv är också en svårtippad historia där Rumänien hemma tar emot Holland. Rumänien leder grupp 7 före just Holland. Båda lagen har 20 poäng på åtta matcher. Det är en viktig match för bakom skuggar Bulgarien med 18 poäng som dock har en match mer spelad. Segraren i matchen kan nog anse sig som klara för EM 2008. Jag kommer gardera matchen med 1 och ha en 2 som utgångsrad.

Samtliga matcher på kupongen är EM-kval matcher. Som vanligt kör jag 32 raders system dvs. fem halv garderingar och enkelraden kommer först och mina garderingar sen.

1. Liechtenstein- Sverige 2
2. Danmark- Spanien x
3. Island- Lettland x 1

4. Belgien- Finland 1
5. Italien- Georgien 1
6. Skottland- Ukraina 1 x

7. Grekland- Bosnien 1
8. Moldavien- Turkiet 2
9. Cypern- Wales x 2

10. Irland- Tyskland 2 x
11. England- Estland 1
12. Rumänien- Holland 2 1
13. Slovenien- Albanien 1

LYCKA TILL!!

Inga kommentarer: