fredag, oktober 05, 2007

SC Braga- Hammarby IF 4-0

Hammarby orkade inte stå emot Braga i gårdagskvällens UEFA-cup match. 4-0 skrevs till slut resultatet till. Hammarby höll undan under första halvlek som slutade 0-0 men det rann iväg när Braga pumpade på i andra halvlek. Tyvärr har jag ingen större koll på hur målen gick till eftersom ingen kanal sände matchen på TV i gårkväll.

Braga tog ledningen i den 47 minuten genom Arruda Wender och målet innebar att Hammarby var tvungna att göra mål för att gå vidare. Ingen ska ta ifrån Bajen att man verkligen försökte spela offensivt men närmare än två bollar i målet som domaren inte godkände kom inte Hammarby denna kväll. 2-0 gjorde Jorginho i den 67 min. Fortfarande hade Hammarby chansen att via ett mål nå förlängning. Men straffen i den 81 minuten som Roland Linz slog in blev ridån ner för våra grönvita hjältar och på den tredje övertidsminuten kom av bara farten 4-0 genom Yasser Hussain.

Braga blev tillslut övermäktigt för Hammarby som dock har gjort det bra fram tills nu i den olika cuperna i Europa. Vi ska komma ihåg att Braga är ett mycket bra lag. Man nådde åttondelsfinalen i förra årets UEFA-cup och dessutom är de ett starkt hemmalag. Man spelar ofta i UEFA-cupen och har den erfarenhet som Hammarby trots allt saknar. Hammarby ska inte skämmas för dessa två matcher. Vi ska inte glömma att man faktiskt vann hemmamatchen mot Braga med 2-1 för två veckor sen, sen att de inte räckte ända fram är inget att göra något åt. Det är viktigt att man tar med sig denna erfarenhet till klubben för att återkomma kommande år i Europacuperna.