lördag, oktober 20, 2007

Inför Trelleborg FF- Hammarby IF










TRELLEBORG FF- HAMMARBY IF, VÅNGAVALLEN, söndag kl.15.00


I morgon spelar Bajen sin sista bortamatch då man åker på sin längsta bortaresa denna säsong då man ställs mot Trelleborg FF på Vångavallen. Hammarby har som bekant inte så mycket att spela för, desto viktigare är det för hemmalaget som slåss för sin existens i allsvenskan. Sådana här matcher brukar ju motivation slå klass så med tanke på det så är TFF favoriter i morgon. Men Bajen vill säkert avsluta allsvenskan snyggt och det finns alla möjligheter till det då man kan spela avslappnat.

George Moussan står mellan stolparna och detta är nyttig träning för den unge 18 årige målvakten som jag tror kommer att bli en mycket duktig målvakt. Nu får han erfarenhet och rutin av allsvenskt spel och det kommer han ha nytta av inför hans fortsatta karriär

José Monteiro är skadad och står över morgondagens match. Suleyman Sleyman och Christian Traoré bildar mittbackspar och på kanterna spelar David Johansson och förmodligen Gunnar Thor Gunnarsson.

På mittfältet kommer troligtvis Sebastian Eguren , Louay Chanko, Erkan Zengin att starta och sen står det mellan Sebastian Castro- Tello eller Harris Laitinen om den fjärde mittfältsplatsen där jag tror att tränare Tony Gustavsson kommer välja Castro- Tello.

Kamp också om anfallsplatserna där det står mellan Charlie Davies, Paulinho och Petter Andersson om de två platserna på topp. Det är bara positivt om det blir lite konkurrens om startelvan. Dagsformen lär avgöra vilka två som startar på topp och det är jag inte mannen att avgöra vilka det blir.

Trelleborg ligger på trettonde plats och kämpar för nytt kontrakt tillsammans med i första hand Brommapojkarna. Skåningarna har 20 poäng lika många som BP. Skåningarna lär slåss med näbbar och klor för att få de nödvändiga poängen som innebär allsvenskt spel 2008. Michael Mensah är TFF bästa målskytt med sina fem mål. En annan anfallare att se upp med är Erik Sundin som gjort fyra mål hittills. En annan viktigt spelare för Trelleborg är den rutinerade Mattias Thylander som alltid ger 100% för laget.

Hammarby är det bättre laget och bör vinna i morgon men frågan hur motiverade Bajen är inför matchen. Fast å andra sidan kan Hammarby spela avslappnat och lägga all press på Trelleborg som måste vinna matchen. Hoppas att Hammarby kan spela ut och hoppas att Charlie Davies kan få sätta ett mål om han får starta eller hoppa in under matchen. Jag tror att Hammarby vinner i morgon och att det blir 3-1 och att Davies, Zengin och Chanko gör Bajens mål.

Inga kommentarer: