tisdag, oktober 09, 2007

Hammarby IF- Helsingborg IF 0-2

Hammarby förlorade mot Helsingborg med 0-2 efter två mål av Razak Omotoyossi men det var inte det som var det stora samtalsämnet efter matchen. Domare Marcus Strömbergsson bröt matchen i den 82 min efter att de kommit inkastade föremål på den assisterande domaren efter att han släppt en misstänkt offside som gav Omotoyossis ett friläge Omotoyossis 2-0 mål minutrarna innan var också ett misstänkt offsideläge som domaren släppte.

Bedrövligt att det återigen sker sådana här saker på Söderstadion och att det finns människor som säger sig hålla på Bajen men svärtar ner allt vad klubben står och arbetar för. Dessa människor tar jag helt avstånd i från, de är inte värda mycket i mina ögon och jag är så trött att behöva stå till svars för dessa idioters beteende för det är ju de som händer. Alla Hammarbyfans får stå skottgluggen för medias och andras avsky. Klubben drabbas ekonomisk och får även dåligt rykte pga dessa dårars skull. Pengar som nu måste betalas i böter som skulle kunna användas på ett bättre sätt t ex. spelarköp inför nästa säsong.

Vad andra klackar sysslar med kan vi inte ta ansvar för även om det förekommer inkastade föremål från andra håll än Bajenhåll. Såg t ex. en del saker komma inflygande mot en skadad GAISare i matchen mellan AIK- GAIS utan att domaren bröt matchen då. Vi kan bara ta ansvar själva och det är så jävla enkelt. Låt bli att kasta in saker på planen så sker inte några avbrutna matcher, det kan jag lova.

Matchen i går visade trots förlusten och läktarskandalen en del positiva saker. Vi har några unga lovande spelare som står och knackar på A-lags dörren. Simon Helg gjorde en väldigt bra debut i går likaså gjorde George Moussan en bra match i målet trots två insläppta mål. Han var allert och gjorde några heta räddningar. Charlie Davies gör även han en strålande match, det är bara målen som fattas. Det verkar vara som förgjort för Davies att göra det där första målet i allsvenskan.
Tung förlust i går där Hammarby var värda en pinne, dock ska även sägas att Helsingborg skapade heta chanser.

Jag vet inte hur man ska gå vidare efter detta. Jag älskar Hammarby och det gör ont när klubbmärket skändas på detta sätt. Vi ser en skrämmande trend i samhället där ju även fotbollen ingår. Empati och den berömda spärren är satt på undantag. Våldet ökar ute i samhället. Vi har den otäcka dödsmisshandeln i helgen i Stockholm då en 16 åring avled i minnet. Vi har andra exempel på incidenter som pekar åt fel hål.

Varför kommer inte tanken före handling? Vad vill man uppnå med inkastande föremål eller att använda våld istället för ord. Det är frågan i dag och svaret är en annan fråga. Hur gör vi för att få människor att tänka till innan man handlar. Att få dem att inse att de de gör är fel och oacceptabelt, att de dem gör kan få tragiska konsekvenser.

Detta är ett stort problem som behöver lösas nu och jag hoppas vi som är kloka människor går i spetsen för detta. Man behöver inte hata en person som råkar hålla på ett annat lag än vad man själv gör. Man behöver inte hata en domare för att han dömmer åt helvete fel enligt mina ögon. Kritik måste man kunna ge en domare om han dömer fel men absolut inte hata honom. Att hata är en känsla som kan i sin yttersta spets få förödande konsekvenser. Det räcker att en dåre övergår från ord till handling för att det ska gå illa för många inblandade. Vi måste alla ta vårt medborgerliga ansvar för att stävja våldet och öka förståelsen och empatin bland människor.

MATCHFAKTA:













HAMMARBY IF- HELSINGBORG IF
0-2 (0-1)

0-1 Razak Omotoyossi (45),
0-2 Omotoyossi (77)

Varningar:
Hammarby: Suleyman Sleyman, Louay Chanko.
Helsingborg: Erik Wahlstedt, Marcus Lantz.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.
Publik: 10 001.

Inga kommentarer: