tisdag, oktober 02, 2007

Debatt om vårdnadsbidrag

Jag har fått en kommentar från Eva Bengtsson Skogsberg, Emmaboda, som är Kalmar län riksdagskvinna och representerar moderaterna, angående att vi i majoriteten (v) och (s) är emot ett införande av vårdnadsbidrag i Emmaboda kommun. Hon skriver:

- Alla är med och betalar till den subventionerade kommunala barnomsorgen. Vari ligger rättvisan när det inte kommer föräldrar till del som väljer annan barnomsorg.

En liten märklig fråga tycker jag som krävde ett svar från mig:

- Kommunal Barnomsorg är en kommunl verksamhet som vi har åtagit oss att bedriva kommunalt över hela vårt land. Ett bra fungerande barnomsorg är viktigt för alla i vårt samhälle och för barn ska få en bra pedagogisk förskola och för att deras föräldrar ska kunna vara på sina arbeten. Detta vårdnadsbidrag som Eva Bengtsson Skogsberg vill att kommunen ska betala ut måste ju tas i från någonstans och då tycker vi det är viktigare att stärka förskolan än att betala ut sådana här bidrag. Det är där i rättvisan kommer. Förskolan är för alla men det är inte vårdnadsbidraget.

Denna debatt lär fortsätta ett bra tag framöver inte bara i vår kommun utan över hela landet.

2 kommentarer:

Mats sa...

Vårdnadsbidrag kan vara ett alternativ när kommunen har resurser och möjligheter att genomföra det på ett för ALLA godtagbart vis.
Det går bara inte att införa något uta att ha torrt på fötterna.
För tillfället sympatiserar jag med nej sidan.

Nicke Grozdanovski sa...

En regering som jagar sjuka och arbetslösa och sänker deras ersättningar för att de ska ut i arbetsmarknaden skapar nu ett riktig bidrag som inskränker på den kommunala verksamheten.