torsdag, juli 12, 2007

Vänsterpartiets dag

I morgon är det vänsterpartiets dag i Almedalen i Visby:

Programet ser ut så här:

Maffiamyten - verkligheten bakom rubrikerna om facket
Tid och plats: 11.00, Wisby Strand, Vall

Är det den timanställda kallskänkan som bestämmer villkoren för sitt jobb? Vem har egentligen möjlighet att ställa krav på vem på arbetsplatsen? Vilken är verkligheten bakom rubrikerna om maffia och maktfullkomlighet?
Ali Esbati leder ett samtal med Laina Rosberg, journalist på Kommunalarbetaren, Carina Petterson, ombudsman, Hotell- och restauranganställdas förbund och Clas Linder, Transports förste vice ordförande.

Att knäcka den rasistiska koden
Tid och plats: 12.00, Wisby Strand, Viklau

Vem har ansvaret för att Sverigedemokraterna inte ska komma in i riksdagen 2010? Vad kan vi i Sverige lära av Norges erfarenheter av Fremskrittspartiet? Och framför allt - hur stärker vi bäst det antirasistiska arbetet?
Välkommen till ett samtal mellan Magnus Marsdal, författare av Frp-koden - boken som avslöjar Fremskrittspartiet, Ida Gabrielsson, ordf Ung Vänster och Daniel Poohl, chefred för tidskriften EXPO. Leder samtalet gör Josefin Brink, riksdagsledamot för vänsterpartiet.

Om mediernas makt - pjäsen Det osynliga av Jacob Hirdwall
Tid och plats: 13.00, Wisby Strand, Vall

Jonas Kruse spelar Jacob Hirdwalls kritikerrosade pjäs Det osynliga. En rasande monolog om kommersiell tv, reklambranschen och skvallerpressen och den makt dessa medier har över människor.
Annie Wegelius, programdirektör på SVT och Agneta Lindblom Hulthén, ordförande för jounalistförbundet, deltar i ett eftersnack med Rossana Dinamarca, riksdagsledamot för vänsterpartiet.

How to organise opinion, activism and electoral success - the example of the Socialist Party of the Netherlands
Tid och plats: 13.30, Wisby Strand, Viklau

Det är höst år 2010. Vänsterpartiet är det tredje största partiet med över 30 000 medlemmar. Dessutom är det landets rikaste parti. Utopi? I Holland är det verklighet! Socialistische Partij är det snabbast växande partiet i Holland. Idag har SP över 50 000 medlemmar. Framgången bygger på lokal aktivism och organisering.
Vilka råd ger SP till vänstern i Sverige? Kom och lyssna på Agnes Kant och Renske Leijten, parlamentariker i tweede kamer i Nederländerna, som berättar om receptet bakom SP:s framgång. Vänsterpartiets EU-parlamentariker Jens Holm lotsar oss genom samtalet.

Feministiskt självförsvar - en strategi mot vardagsrädsla
Tid och plats: 14.30, Wisby Strand, Vall

Vardagsrädsla är ett ganska nytt begrepp i medierna. Men vad handlar det egentligen om? Vem är det som lever med rädsla som en självklar del i vardagen? Och vilka strategier finns för att motverka denna rädsla?
Feministiskt självförsvar handlar om att stärka självkänslan och våga ta plats, ge kunskap om hur man undviker farliga situationer och hur man rent fysiskt tar sig ur dem. Men det handlar också om att sätta ord på och dela med sig av sina erfarenheter. Är du tjej/kvinna och vill stärka din självkänsla och öva din handlingsberedskap inför kränkande situationer är du välkommen på en introduktion i feministiskt självförsvar.

Presskonferens med Lars Ohly
Tid och plats: 15.00, Wisby Strand, Viklau

Tal och underhållning i Almedalsparken:

Kultur och klimat i Almedalen!
Plats: Almedalen

Ta en kopp kaffe. Gå vår tipspromenad och vinn ett fint pris. Besök vänsterpartiets klimatanläggning och ställ frågor till (v)åra miljöpolitiker, bland andra EU-parlamentarikern Jens Holm.
Vi bjuder på kultur under eftermiddagen: Skådespelerskan Malin Arvidsson gör sin monolog ur föreställningen Jösses flickor. Lo Kauppi läser ur sin bok Bergsprängardottern som exploderade. Improvisationsföreställning av teatergruppen Ad lib.

Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson talar
Tid och plats: 18.30, Almedalen

Irma Schultz spelar och sjunger
Tid och plats: 18.40, Almedalen

Lars Ohly talar i Almedalen
Tid och plats: 19.00, Almedalen

Välkomna att besöka våra semenarier och aktiviteter i Visby.

Inga kommentarer: