söndag, juli 22, 2007

Skit i Beckhams

Som jag skrev i den senaste artikeln så möter Hammarby FC Utrecht på Råsunda i eftermiddag. Vi som inte kan vara på plats skulle gärna vilja se matchen på TV. Men ingen kanal sänder denna för oss heta match. Ingen TV-kanal sände heller de svenska klubbarnas europaäventyr i veckan. Jag kan tänka mig att Elfsborgs fans gärna skulle vilja se Elfsborgs första Champion League kvalmatch som spelades borta mot Linfiled från Nordirland. Lika väl som AIK match mot Glentoran även de från Nordirland. Helsingborg mötte Narva från Estland och Häcken mötte KR Reykjavik från Island. Ingen av dessa matcher sändes. Istället visar man träningsmatch mellan Örgryte- Manchester City av den enda anledningen att Svennis nu är tränare i City och att de befinner sig i Sverige på träningsläger. Självklart var man tvungen att sända LA Galaxys träningsmatch mot Chelsea. Matchen spelades i natt och visades på Viasat. Varför visade man denna match? Jo helt enkelt för att David Beckham gjorde sin första match för LA Galaxy. Nu väntar vi på att hustruns Victoria Beckhams dokusåpa ska visas på TV. Den handlar om paret Beckhams flytt från Madrid till Los Angeles och hur de fixade och redde ut alla ”problem”. Ojojoj så "spännande och intressant". Men vem fan bryr sig om det. Skit i Beckhams och visa våra svenska klubbars äventyr i de europeiska cuperna istället.

Jag tycker det är trist för ena stunden gnäller experterna och de allra flesta att svenska lag har tappat i Europa osv. Visst har vi gjort det, men det innebär inte att man ska strunta i det. Det behöver inte vara lag som Inter, Real Madrid och andra storlag som våra svenska lag möter för att TV ska visa något som helst intresse av att sända. Men när det handlar om kändisar ja då står man i kö för att visa.


Nej jag blir upprörd ända uttill tåspetsarna av detta ämne. Men då har vi fotbollsfans en riktig räddningsplanka och det är Text- Tv: s eller andra målservice som finns på nätet. Vad skulle man göra utan dem? Nej nu är det slutgnällt för denna gång men det känns redan bättre när man fått skriva av sig ilskan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dom visde chelsea-la galaxy för att viasat har rättigheterna till chelseas träningsmatcher på turnen eftesom de visar chelsea club tv!
/BROR

Nicke Grozdanovski sa...

Okej.. då vet jag brorsan, men jag tror nog ändå att de hade visat matchen ändå, bara för att Beckhamn spelar i Los Angeles Galaxy