måndag, juli 09, 2007

En regnig semester

En vecka kvar sen går man på semester, fyra veckors ledighet väntar bakom hörnet. På min arbetsplats liksom på de allra flesta andras så delar vi upp våra semestertider och sen brukar vi skifta till året efter så de som hade sen får tidig semester och tvärtom. Men visst finns det utrymme för flexibilitet bara verksamheten fungerar som normalt. Jag kan inte undgå att tycka synd om dem som är inne på sin sista vecka av semestern. De har inte haft det så himla roligt för allt regnande som har varit. Sen får man inte glömma att många hushåll i landet drabbats av översvämningar och fått saker förstörda av allt vatten som vält in. Det innebär att man verkligen inte kan koppla av på semestern utan man får städa upp när vattnet pumpats ut eller sjunkit undan. Sen är det ju kontakter med försäkringsbolag för skadereglering som väntar och där försvann den ledigheten och det har blivit en ekonomisk smäll istället.

Vi nordbor är ju beroende av sol och värme och det har inte varit mycket av den varan under första delen av sommaren. Värmen och solen var ju redan i Maj och början av juni då vi hade en värmebölja i min del av Sverige med temperaturer upp mot 30 grader.

Fast vi som jobbar natt har ändå den fördelen att man kan njuta av solen ändå fast man inte är ledig så att säga. Visserligen måste man så klart sova ut men eftermiddagarna och kvällarna är ju ändå alltid lediga som man kan utnyttja om det blir möjligt till sol och bad. De som är instängda i en industri eller på andra arbetsplatser hela dagarna i värmen är det ännu mer synd om. De kan inte på samma sätt utnyttja de varma dagarna som vi förhoppningsvis får snart. Sen är ju värmen ett problem för dem i arbetet.


Hoppas ändå mina arbetskamrater och alla andra har haft en skön semester. För även om solen och värmen är viktig så kan man inte påverka vädret ändå därför gäller det att hålla humöret uppe så gott man kan och göra det bästa av sin ledighet fast det är dåligt väder. Man kan ju ändå åka iväg mellan skurarna, man kan koppla av med en bok, eller gå på museum, eller varför inte äta någon god middag tillsammans med sin partner eller någon god vän. Köpa en sista minuten resa till något varmare ställe om man absolut inte står ut med sommaren 07. Det är bara fantasin som sätter stopp för vad man kan göra en regnig dag på semestern.

Trevlig fortsättning på sommaren i ur och skur

Inga kommentarer: