tisdag, juli 03, 2007

DIV 5 Östra Småland

Jag har inte redovisat de två senaste Johansforsmatcherna. Det har blivit en förlust och en seger på de två matcherna. Det började med Långemåla på bortaplan den 19 juni och där blev en förlust för Johansfors med klara 7-0 efter 3-0 i paus. Men faktum var att Johansfors gjorde en bra första halvlek och skapade minst lika många chanser som hemmalaget men var som synes ineffektiva. Hemmalaget var desto mer effektivt när chansen dök upp. I andra halvlek så rann siffrorna i väg för ett tröttkört Johansfors.

JIF var det bättre laget hemma mot Flygsfors

I den
senaste matchen i fredags den 30 juni mötte Johansfors bottenlaget Flygsfors/Gadderås på hemmaplan. Efter nio raka matcher utan seger kom så äntligen en viktig vinst mot Flygsfors/G. Segersiffrorna skrevs till 3-1 efter 2-0 i paus. Första halvlek var helt Johansfors som styrde och ställde lite som man ville men ineffektiviteten framför mål var fortsatt påtaglig. Målskyttar i första halvlek för JIF var Stefan Persson och Henrik Svensson. Spelet gick lite i stiltje för hemmalaget i andra halvlek och gästerna tilläts sticka upp och med 25 min kvar så reducerar Flygsfors/G till 2-1. Nu blev det en jakt på kvittering för bortalaget och det hängde ett mål i luften. Men så på övertid så gör Hampus Eriksson 3-1 för Johansfors på en kontring och segern var klar. Det var en viktig vinst för nu är vi endast tre poäng från fastmark och chanserna för nytt kontrakt i femman ökar.