onsdag, juli 11, 2007

Inför Kalmar FF- Hammarby IFKALMAR FF- HAMMARBY IF, FREDRIKSKANS

I kväll möter Hammarby Kalmar FF på Fredriksskans i Kalmar i den 13 omgången av allsvenskan. När matchen är färdigspelad runt 21 tiden i kväll har precis halva säsongen avverkats. En väldigt spännande match är att vänta i kväll mellan två bra lag.

I målet står Erland Hellström som gjorde en bra insats mot Cork i lördagens Intertoto cupmatch. Hoppas han kan spika igen målet i kväll och att han får ytterligare en revansch sen Helsingborg matchens fyra insläppta mål då Hellström fick en del kritik för sin insats.

Backlinjen är lite förändrad sen senaste allsvenskan matchen då Christian Traoré är avstängd för den gula kort han skulle ha haft men inte fick i matchen mot Helsingborg. Disciplinnämnden fastställde och tilldelade Traoré det gula kortet i efterhand. Ett avbräck för Hammarby då Christian Traoré har varit lysande i försvaret. Förmodligen kommer José Monteiro att ersätta honom på ett förhoppningsvis bra sätt. Annars blir det de båda Johansson på kanterna Emil och David från start tillsammans med kapten Suleyman Sleyman som är en viktig kugge i försvaret med sin pondus och rutin.

Mittfältet är intakt med Sebastian Eguren, Harris Laitinen, Erkan Zengin och Louay Chanko. Dessa fyra kommer att ställa till problem för Kalmars backlinje med sitt fantasifulla spel. Chanko är en av allsvenskans bästa mittfältare och det väl dags för förbundskaptenerna Lagerbäck och Andersson att ringa till honom för provspel i den blågula landslagströjan. Det tycker jag att han är värd att få en chans. Sebastian Eguren är Hammarbys bästa målgörare med fem mål och jag ser gärna att han spär på sin målskörd i kväll. Harris Laitinen tycker jag är en positiv överraskning i den grönvita tröjan. Han har verkligen blommat ut och är numera given i startelvan. Erkan Zengin gjorde en bra match i Cork och jag hoppas han fortsätter på den inslagna vägen i kvällens match.

I anfallet är tyvärr Charlie Davies sjuk och missar matchen. Ett avbräck för Hammarby då forwardsbeståndet inte är speciell brett. Även Petter Andersson är ett frågetecken efter sin knäskada som han fick för några veckor sedan. Han är dock med i truppen mot Kalmar. Paulinho har vaknat till på slutet och har äntligen börjat göra mål. Han gjorde Bajens mål mot Cork i lördags, Han gjorde ett mål i Helsingborg i den senaste allsvenska matchen sen gjorde han ett mot Klaksvik i Intertoto cupen. Alltså mål i den tre senaste matcherna. Hoppas att detta innebär att hans självförtroende är på uppåtgående och att han lyckas leverera i kväll. Kan inte Petter spela från start så hoppas jag att Sebastian Castro-Tello får chansen i startelvan. Han gjorde ett piggt inhopp mot Helsingborg då han även gjorde sitt andra mål för säsongen.


Motståndarna Kalmar FF är en svår nöt att knäcka för Hammarby. Hammarby har haft svårt mot dem och har inte vunnit sen 2004 då Hammarby vann med 2-1 på Fredriksskans. Sen dess har det bara blivit en poäng och några sura och tunga förluster. Kalmar är en av allsvenskan bästa lag med en fin blandning mellan rutin, ungdomlig entusiasm och brassar i truppen. Kalmar är med i toppen av serien precis som jag förutspådde innan allsvenskans start. Man ligger fyra med 22 poäng på 12 matcher. 7 segrar 1 oavgjord och 4 förluster. 19-12 i målskillnad. En av bröderna Elm, Rasmus är inte tillgänglig för spel. Inte heller förra årets allsvenska skyttekung Ari da Silva Ferreira som har lämnat Kalmar för spel i holländska AZ Alkmaar. Detta är Kalmar första match utan honom. Men Kalmar har en del andra bra spelare med Cesar Santin i spetsen som är deras bästa målskytt med sex fullträffar. Honom får vi själklart se upp med. Andra spelare att hålla koll på är mittfältaren Viktor Elm, Kalmar karismatiske kapten Henrik Rydström och Patrik Ingelsten. Sen gäller det att få hål på den rutinerade målvakten Peter Wastå som varit Kalmar trogen i många år.

En svår match väntar alltså för Hammarby men man ska också komma ihåg att en svår match väntar för Kalmar med. Även om Hammarby förlorat de senaste matcherna så kommer den första segern mot Kalmar sen 2004 allt närmare. Gäller att vara med på tårna från start och vara fokuserade med positiva tankar på matchen. Att men hjälp av en stor sjungande Hammarbyklack på plats (det väntas över 1000 bajare till Kalmar) tro på laget och tro på seger. Sen gäller det givetvis att vara effektiva och sätta de chanser vi får och täta till vårt försvar och inte tillåta Kalmar spela sitt spel. Sen självklart inte slarva eller spela med lågt tempo. Då blir vi snabbt uppätna av hungriga Kalmariter. Jag tror Hammarby vinner med 1-0 i kväll och att Paulinho sätter segermålet. Alla Bajare till Kalmar för att visa Kalmariterna vilka som är Sveriges bästa lag och Sveriges bästa klack.

Inga kommentarer: