söndag, juli 22, 2007

Inför Hammarby IF- FC Utrecht

I eftermiddag möter Hammarby holländska Utrecht i första matchen i Intertoto cupens tredje omgång på Råsunda. En jätteintressant uppgift väntar Bajen alltså. Utrecht kom nia i den holländska ligan i fjol och laddar som bäst inför kommande säsong medan Hammarby som bekant är mitt uppe i sitt ligaspel.

Hammarby ställer upp med nästan samma lag som i onsdags besegrade Kalmar FF med 1-0. Undantaget är att Sebastian Eguren, som mot Kalmar var avstängd, tar en plats på mittfältet
Det innebär att Benny Lekström står i mål. Han kommer få en nyckelroll och måste spela 100 % om det ska bli en seger. Jag tycker att Lekström har gjort det bra sen han fick ta över efter Erland Hellströms skada. Det är inte lätt att bara hoppa in så där men som sagt var har han gjort det bra.


Backlinjen består Christian Traoré, Suleman Sleyman på mitten och David Johansson och Jose Monteiro på kanterna. Dessa gjorde en alldeles utmärkt insats senast mot Kalmar.

I mitten är alltså Sebastian Eguren tillbaka tillsammans med formstarka Harris Laitinen och Sebastian Castro Tello. Båda gör en strålande insats i den senaste matchen. Även Louay Chanko är i bra form och kommer att göra stark arbetsinsats på mittfältet

På forwards sidan är Paulinho självskriven tillsammans med Petter Andersson som har gjort mål i de två senaste matcherna. Han är i bra form och i takt med att målen trillar in så stiger även självförtroendet hos Petter. Även Paulinhos inlägg till Petters nickmål mot Kalmar är värd all hyllning. En underbar chip från Paulinhos fot hittade Anderssons huvud som nickade bollen i mål. Gärna en repris i eftermiddag tack.

Utrecht har jag inte så mycket koll på om jag ska vara ärlig. Vet att de kom nia i fjolårets holländska liga. Klubben bildades så sent som 1970 och har aldrig vunnit ligan men å andra sidan har man heller aldrig åkt ut högsta divisionen. Laget förbereder sig nu som bäst inför ligastarten som sker i augusti. Truppen har hittills förstärkts med belgiske anfallaren Kevin Vandenbergh, som FC Utrecht värvat från KRC Genk där han gjorde elva mål på 25 matcher förra säsongen.

Spännande match väntar alltså för Hammarby och hur det än går så tycker jag det är väldigt skoj att se Bajen mäta sina krafter mot europeiska lag och Utrecht är dessutom ett bra lag. Men ska Bajen ha någon realistisk chans att ta sig vidare så måste man vinna i eftermiddag gärna med två eller flera måls marginal, och helst inte släppa in något mål, som man kan ta med sig till Utrecht nästa helg. Utrecht är favoriter att ta sig vidare. Men visst finns det läge för en skräll för Hammarby. Man kan spela avslappnat och utan press. Ingen förväntar sig att laget ska ta sig vidare.


Jag tippar med hjärtat och tror att det blir 2-0 till Hammarby och att Paulinho och Eguren blir målskyttar.

Inga kommentarer: