lördag, februari 04, 2012

Övergreppen i Syrien måste upphöra

Nu kommer ännu en rapport om grova övergrepp och massakrer på civila i Syrien. Regimen i Damaskus visar nu för sina egna medborgare, men också för omvärlden, att man inte tvekar att mörda sin egen befolkning för att klamra sig fast vid makten. Snart träffas FN:s säkerhetsråd för att fortsätta diskutera en FN-resolution om Syrien.

- Klockan klämtar för Bashar al-Assads regim. En regim som grundar sitt styre på övergrepp och skräck har ingen framtid. För varje vän av demokrati och frihet finns det inget alternativ till det tydigaste möjliga fördömande, säger Hans Linde, utrikespolitisk talesperson.

- Nu behövs en skarp FN-resolution som tydligt fördömer övergreppen och kräver en fredlig övergång till demokrati. Väljer Ryssland eller något annat land att blockera en skarp FN-resolution så måste det få konsekvenser. säger Hans Linde.

1 kommentar:

Sixten Andréasson sa...

Ska V göra om samma misstag som med Libyen? Hamna på imperialisternas sida.
Läs andra bloggar: syrienblogg.wordpress.com
Anders Romelsjös blogg aromelsjo.se Något om Syrien
och bilda sen en balanserad uppfattning om vad som händer i Syrien. Såg att många på min facebook tackade Ryssland och Kina för att de avvärjt det närmaste krigshotet mot Syrien. Må landet undgå Libyens öde.