söndag, februari 05, 2012

Och de nominerade är........

De nominerade till årets Emmabodadag är nu utsedda. Förslag till alla kategorier har lämnats in av befolkningen i Emmaboda. Bland förslagen har juryn valt ut tre namn till varje kategori. Vinnarna presenteras på galan i Vissefjärda den 14 februari 2012.

Totalt finns fem kategorier: Årets Karl-Oskar, Årets Kristina, Årets Ungdom, Årets Bragd/Hjälte, Årets Framtidsutvecklare. Nytt för i år är att allmänheten har möjlighet att utse sin favorit bland de femton nominerade i alla kategorier. Den av de nominerade som fått flest röster av allmänheten får utmärkelsen Folkets röst. Senast den 10 februari ska rösterna till Folkets röst vara inlämnade till Emmaboda kommun. Förutom priskategorierna uppmärksammas också alla nyetablerade företag och årets förstfödda baby.

ÅRETS KARL OSKAR:
Alf Johanson på Runes Bensin i Emmaboda, för hans engagemang för bygden, bland annat genom att arragera den uppskattade årliga vårfesten.
Niklas Skeppar, föreståndare på Emmaboda Folkets Hus, för att ha vänt motgång till framgång, där bland annat biografen nu går bättre än någonsin.
Sixten Siverland, ICA-handlare i Vissefjärda, för hans stora samhällsengagemang.

ÅRETS KRISTINA:
Ann-Kristin Elgan, regissör och skådespelare i Vissefjärda Teatergrupp.
Martina Larsson, eldsjäl, ordförande och simlärare i Emmaboda simsällskap.
Inger Bark-Lagergren, ambassadör för Fairtrade.

ÅRETS UNGDOM:
Kristina Hansson som genom eget initiativ genomfört en välgörenhetsgala till förmån för svältande barn på Afrikas Horn.
Albin Welander som utmärkt sig genom sina insatser som musikant, främst på saxofon och sång i olika sammanhang.
Emmaboda Kombination P98, ett pojklag i fotboll från Emmaboda, Lindås och Långasjö, som haft fantastiska framgångar. Bland annat tog laget hem guld i Skadevi Cup i konkurrens med 32 nordiska lag.

ÅRETS BRAGD/HJÄLTE:
Föreningen Linnefors stationshus vänner, för arbetet med att bevara Linnefors stationshus och stationsområde.
Industritekniska programmet på Vilhelm Mobergsgymnasiet som år efter år skördar framgångar med sina elever på Yrkes SM.
Madicken Blomkvist och Villman Jonasson på Industritekniskaprogrammet, Vilhelm Mobergsgymnasiet, som blev bäst i landet på CNC-svarvning i konkurrens med 127 lag från 37 skolor.

ÅRETS FRAMTIDSUTVECKLARE
Jazzklubben Live jazz i Emmaboda. Klubben firar i år sitt 10-årsjubileum och är en ljuspunkt för många människor både i och utanför kommunen.
Föreningen Emmas flitiga fötter, som efter 25 år, med stort engagemang, fortsätter att erbjuda olika inspirerande träningspass med målet att alla ska ha råd att träna.
Håkan Karlsson, initiativtagare och arrangör för Emmabodafestivalen. Ett evenemang som har bidragit stort till att sätta Emmaboda på kartan.

2 kommentarer:

Karin sa...

Tycker allt att du skulle finnas med på den manliga sidan för ditt engagemang i Emmaboda med omnejd.

Kram

Nicke Grozdanovski sa...

Tack Karin... Jag tar åt mig av berömmet. Men det är svårt att slå sin bland de nominerade som alla är värdiga :)