torsdag, februari 02, 2012

Klass 2 varningen gäller fortfarande


Någon snöoväder har vi i Emmaboda inte sett något av. Det har varit en fin vinterväderdag med en sträng kyla. Snökononen har i stället drabbat de norra delarna av länet. Så fortfarande gäller klass 2 varningen för Kalmar län. Den uppdaterade varningen som kom 15.15 säger att för Kalmar län utom Öland gäller följande: Vid kusten snöfall som fram till fredag lokalt kan ge upp mot ca 30 cm nysnö. Det kan också innebära siktproblem på vägarna.

Uppdatering kl 19.31 för Kalmar län utom Öland: Vid kusten snöfall som från torsdag kväll fram till natt mot lördag lokalt kan ge ca 20 cm snö. De största mängderna väntas i den norra delen. Det kan också innebära siktproblem på vägarna.


För Öland gäller följande: Snöfall som till fredag kväll kan ge ca 30 cm nysnö. Detta kan också innebära siktproblem på vägar. Mest intensivt snöfall väntas under torsdagen. Klass 1 varning har förutom de som hade det i går även utfärdats på Österlen i Skåne, Södra Vättern och södra Vänern. Norrut gäller Roslagskusten och Gävleborgs kust. I det Väster och Norrbottniska fjällen varnas det för hård vind med kyla som kan ge förfrysningsskador. Så ta de försiktigt om ni ska ut i vädret.


Inga kommentarer: